Kategorier
Nyheter Skiver

Rozario | To The Gods We Swear

Det vrimler ikke akkurat av norske melodiøse hardrock-band, og det er ikke uten grunn. Sannsynligheten for å spille for fulle hus og tjene noe som helst er forsvinnende liten, for ikke å snakke om mulighetene for en gylden platekontrakt. Heldigvis finnes det noen som gir totalt faen og satser alt de har, og det gjør Rozario til gangs.

Pride & Joy Music

Det vrimler ikke akkurat av norske melodiøse hardrock-band, og det er ikke uten grunn. Sannsynligheten for å spille for fulle hus og tjene noe som helst er forsvinnende liten, for ikke å snakke om mulighetene for en gylden platekontrakt. 

Heldigvis finnes det noen som gir totalt faen og satser alt de har, og det gjør Rozario til gangs. Og de har mer enn nok å slå i bordet med. “To The Gods We Swear” er et vellydende og hardtslående album, spekket med melodiøsitet tuftet på god klassisk hard rock. Det første som slår meg er Whitesnake, og mye på grunn av vokalist David Rosario som har en klang i stemmen som tidvis kan minne om David Coverdale og forsåvidt også John Corabi i samme slengen.

Men bandet har mer å by på i form av glitrende gitar-riff og soloer fra duoen Stein Hjertholm og Johan Jamtfall. Den stødige rytmeseksjonen, bestående av Anders Halsan Engum og Peppa Bruvoll på henholdsvis bass og trommer, gynger godt i bakgrunnen slik det skal gynges. Låtene er også forholdsvis varierte, og spesielt utmerker “Nightmare In Flames” og “Heavy Metal Rider” seg.

Lydmessig låter det også meget bra med Trond Holter bak spakene. Han har klart å skape et moderne og dynamisk balansert lydbilde, og det er med på å heve totalinntrykket betraktelig. Dette låter kuler og krutt. Verdt å trekke frem er de velkjente sekvensene med koringer på refrengene som Holter er glad i å bruke som produsent, og det funker som juling her også. 

Kort oppsummert har Rozario klart å lage et veldig sterkt album i en vanskelig sjanger, og “To The Gods We Swear” står ikke tilbake for noe. Dette var rett og slett en veldig positiv overraskelse, og sannsynligvis midt i blinken om du liker klassisk hard rock med et moderne lydbilde.

4,5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 20. oktober 2023