Kategorier
Nyheter Skiver

Ronnie Atkins | Trinity

En av dansk rocks mest karakteristiske stemmer er klar med sin tredje skive på tre år, og da får den selvsagt navnet «Trinity».

Frontiers

Det skal innrømmes at da jeg fikk høre at Pretty Maids var blitt lagt på is samtidig med at vokalist Ronnie Atkins sto frem med sin lungekreft, regnet jeg med at det bare var et tidsspørsmål før man kunne lese minneord over dansken. Men det var i 2019 – og i 2021 debuterte han som soloartist med «One Shot», i fjor kom oppfølgeren «Make It Count», og nå er han forsyne meg klar med sin tredje soloutgivelse på tre år, med det passende navnet «Trinity». (Og innimellom dette rakk han jaggu å lage en ny Nordic Union-skive sammen med Erik Mårtensson.) Med seg i studio har han hatt stort sett de samme som på de foregående skivene – sine ex-Pretty Maids-kolleger Chris Laney (gitar, keyboards og produsent) og Allan Sørensen på trommer, pluss Treat-bassist Pontus Egberg, Cyhra-gitarist Marcus Sunesson og korist Linnea Vikström Egg, til daglig vokalist i Thundermother.

Og likte du noen av de to første skivene, så er dette en no-brainer, for Ronnie fortsetter i komfortsonen sin med melodiøs hard rock med fengende refrenger, selv om «Trinity» er nok litt hardere og spissere i kantene enn forgjengerne. Det er likevel noen hakk mer poppa enn moderbandet Pretty Maids, selv om det er kjappe rockere her også, som den rasende «Godless» og «Ode To A Madman» – som jeg mistenker er tilegnet Trump. På den andre siden av spekteret har vi «Paper Tiger» og «If You Can Dream It», en radiovennlig AOR-låt som brenner seg fast i hjernen, med Atkins raspende stemme i front. Et par powerballader er det også alltids plass til, i forma av «Soul Divine» og den avsluttende, pianodrevne «What If», som i en annen tid ville fått lighterne til å vaie i konsertlokalet. Det låter kuler og krutt, ikke minst takket være miksingen fra Jakob Hansen, som har jobbet med Pretty Maids og Volbeat det siste tiåret.

«Trinity» er nok et solid produkt fra en av Danmarks mest karakteristiske stemmer, og nok en gang krysser vi fingrene for at vi får glede av denne fyren i fortsatt mange år fremover, gjerne med et besøk på konsertlokale på norsk jord.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 13. oktober 2023