Kategorier
Live Nyheter

Robin Beck @ Olsen På Bryn, Oslo

Det er stadig like forbløffende at Robin Beck nå faktisk har passert seksti år. Dama ser forbløffende bra ut, hadde lett passert som en 35-åring, og synger stadig like knallsterkt. At hun har med seg den eminente spanjolen Jorge Salan på gitar og sin ektemann (og House Of Lords-vokalist) James Christian på bass og koringer, gjør opplevelsen enda bedre.

Torsdag 28.mai 2015

Det er stadig like forbløffende at Robin Beck nå faktisk har passert seksti år. Dama ser forbløffende bra ut, hadde lett passert som en 35-åring, og synger stadig like knallsterkt. At hun har med seg den eminente spanjolen Jorge Salan på gitar og sin ektemann (og House Of Lords-vokalist) James Christian på bass og koringer, gjør opplevelsen enda bedre. Det sørgelige er derimot at dette finner sted på en liten pub/restaurant i utkanten av Oslo foran rundt tredve betalende – noe som MÅ være en nedtur for en artist som har toppet hitlistene verden over, selv om det har blitt et kvart århundre siden. Men fruen skjuler i så fall skuffelsen godt, hun smiler og koser seg og har konstant en interaktiv dialog med publikum.

På scenen er hun et sjarmtroll av dimensjoner. Antagelig har du hørt atskillig flere låter med Robin Beck enn du er klar over – de fleste kjenner til «Hide Your Heart» (skrevet av Paul Stanley), «Hold Back The Night» (skrevet av Alice Cooper), Desmond Child-låta «If You Were A Woman And I Was A Man», «Don’t Lose Any Sleep» (som også John Waite har spilt inn) og selvsagt signaturlåta «First Time». Og alle disse låtene blir møtt med, om ikke øredøvende jubel, så ihvertfall store smil fra publikum, som uten unntak dro hjem fornøyde etter en gjennomført trivelig aften.

Dette var forøvrig undertegnedes tredje konsert med Robin Beck på drøye tre år, og hver gang har hun servert akkurat de samme låtene i nesten identisk rekkefølge – alle låtene hentet fra tre av hennes ni skiver. (Unntaket var hyllesten til nylig avdøde B.B.King, da Salan tok mikrofonen på «The Thrill Is Gone» mens hovedpersonen tok seg en liten pause i salen.) Kanskje på tide å variere litt, fru Beck? 4,5/6

Tekst & foto: Geir Amundsen