Kategorier
Skiver

Reb Beach | A View From The Inside

Nesten 20 år har gått siden vi sist hørte fra Reb Beach på egen hånd, men nå er endelig hans nye soloalbum «A View From The Inside» ute. Mange kjenner kanskje Reb best fra Winger eller Whitesnake, der han fungerer som wingman for henholdsvis Kip Winger og David Coverdale. Slett ingen møkkajobb det, men denne mannen er fullt i stand til å stå på egne bein…

Frontiers

Nesten 20 år har gått siden vi sist hørte fra Reb Beach på egen hånd, men nå er endelig hans nye soloalbum «A View From The Inside» ute. Mange kjenner kanskje Reb best fra Winger eller Whitesnake, der han fungerer som wingman for henholdsvis Kip Winger og David Coverdale. Slett ingen møkkajobb det, men denne mannen er fullt i stand til å stå på egne bein, noe han viser til gagns på «A View From The Inside». Låtene har han gått svanger med lenge, noen helt siden midten av 80- tallet. For den som har lånt øre til gitarister som Steve Vai eller Joe Satriani, vil nok denne skiva falle i smak, for selv om Beach ikke raser i vei som sine artsfrender, er det en selvsikker og kreativ gitarist vi hører. Mange gitarister som gir ut soloskiver faller lett i overspillingsgryta, noe Beach ikke faller for fristelsen til å gjøre. Han holder seg i skinnet, selv om han er løssluppen så det holder. Selvbeherskelse er en dyd, noe han tydeligvis har hatt i bakhodet. Å ha wingman-bakgrunn har sine fordeler.

Åpningssporet «Black Magic» har elementer som gir gjenkjennelige nikk i retning de to ovennevnte gitaristene. Han er også innom blues-segmentet, på låta «Attack Of The Massive» er det lett å høre fordums gitarstorheter som Jimi Hendrix og Stevie Ray Vaughan, og her får trommis David Throckmorton sluppet seg litt løs også. Og sannelig er det ikke litt funk å spore også, spesielt på «Whiplash», der slap-bassen sitter løst. Det dufter lett av Mezzoforte.

Men Reb Beach er først og fremst en rockegitarist, noe som skinner igjennom på samtlige låter. Det er lekent og finurlig gjennomført, og lyden er upåklagelig. Låter som «Little Robots», «Infinito», og ikke minst «Cutting Loose» er alle strålende låter, med hooks som setter seg i stigbøylen. Å skrive instrumentalmusikk er vanskelig, men dette mestrer Beach til fingerspissene. Han får dog litt trekk for at ikke alle låtene er like sterke, noe som i verste fall kan gjøre at skip-knappen taes i bruk. (Intervju med Reb Beach i neste nummer av Norway Rock Magazine, i butikkene 12.desember!)

4,5/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 06.november 2020