Kategorier
Skiver

Radio Luxemburg | Brent Hjertes Taktikk

«Huff» tenkte jeg da forespørselen om anmeldelse av Radio Luxemburg datt ned i min epostkasse, da jeg umiddelbart tenkte at dette var nok et kopiforsøk av Jokke eller Dum Dum. Men man må jo gi det et forsøk.

Independent 

«Huff» tenkte jeg da forespørselen om anmeldelse av Radio Luxemburg datt ned i min epostkasse, da jeg umiddelbart tenkte at dette var nok et kopiforsøk av Jokke eller Dum Dum. Men man må jo gi det et forsøk. Og åpneren «Aller Siste» ligger omtrent i det leiet også, men hakket mørkere og tyngre allikevel og har absolutt noe ved seg. 

Men så skjer det noe totalt uventet. Et uvirkelig fett riff starter «Svin» og et heseblesende tempo som tar meg fullstendig på senga. Heftig allsangrefreng og en gitarsolo snytt rett ut av Motörhead og vi er i mål – allerede før det digge tunge midtpartiet. Heftig! 

Tempoet skrus ned på «Våken», og her kommer lyrikken frem og viser noen forfatterskills som ikke mange andre norskspråklige rockeband kan vise til. Jeg hadde ingen problemer med å kjenne meg igjen i tematikken her i hvertfall. Noe som slo meg her ved første gjennomlytt og som var litt skremmende, jeg kan ikke huske sist jeg anmeldte et norsk rockeband som ikke er Kvelertak eller pønk som faktisk synger på norsk. Dette trenger vi mer av! 

Jeg legger merke til at de fleste spor har noe uventet ved seg, om det er en stopp eller en synkope for eksempel – noe som viser et band som bruker tid på å arrangere. Trommis som jeg er et jeg også glad i at trommisen her ikke nøler med å flexe litt i passende doser – ikke vanlig i denne genren. 

«Halen din» følger opp en meget musikalsk variert EP utført av noen meget habile musikere som jeg gleder meg til å bevitne live. Enkel, men fengende. 

Jeg er glad jeg la fordommene til skamme og innrømmer gladelig feil (noe som ikke er vanlig i min slekt skal du vite), for når en av høydepunktene «Lek» runder av «Brent Hjertes Taktikk» med blant annet en sinnsyk sexy solo som får æren av å lede låta inn til siste det storslåtte refrenget er jeg glad for å ha stiftet bekjentskap med bandet. Meget bra jobba folkens, jeg bare sier det som det er! 

5/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato 16.juli 2021