Kategorier
Nyheter Skiver

Queensrÿche | The Verdict

Endelig er et av progmetalens absolutt største og beste band tilbake med nytt materiale. Det tredje med Todd La Torre på vokal. Ingen skal ta fra Tate det han tidligere har gjort med bandet, men La Torre gjør fortsatt sine saker så bra at ingen kan med hånda på hjertet si at de savner Tate

Century Media

Endelig er et av progmetalens absolutt største og beste band tilbake med nytt materiale. Det tredje med Todd La Torre på vokal. Ingen skal ta fra Tate det han tidligere har gjort med bandet, men La Torre gjør fortsatt sine saker så bra at ingen kan med hånda på hjertet si at de savner Tate. I så fall er det pur nostalgi som ligger til grunn og ikke kvaliteten på vokalen og musikken generelt. Så til «The Verdict». Det låter ennå hardere og mer progressivt enn på forgjengeren «Condition Hüman» som jevnt over fikk strålende kritikker med rette. Det bør også skje med «The Verdict» som ikke er et fnugg dårligere, men i mine ører hakket enda hvassere. Produksjonen er også i samme hender som på forrige album, og Zeuss har nok en gang tilført låtene et tungt og fett lydbilde. I følge Michael Wilton selv er dette det tyngste albumet de har lagd på mange år, og han har jaggu helt rett. Men for de som nå tror at bandet har endret kurs radikalt så er det bare å sitte rolig i stolen. Du hører med en gang at det er Queensrÿche og låtene er tvers igjennom kvalitet på ekte Queensrÿche-vis. Det er helt i orden å bruke fire år på et nytt album når resultatet så til de grader innfrir.

Queensrÿche viser nok en gang at de fortsatt troner på toppen av prog-pallen og det skal mye til for å vippe de ned fra den.

5/6 | Pål J Silihagen 

Utgivelsesdato 01.mars 2019