Kategorier
Skiver

Protydiya | On Nature

Vitaly Palagnyuk er ute med sitt andre album under navnet Protydiya. Ukraineren gjør alt selv, og det skal ha, dette er progressivt. Basisen er black metal, men her finnes trekkspill og andre lyder jeg antar stammer fra tradisjonell ukrainsk musikk. Det er mye folkemusikk å spore, og vokalen spenner mellom black metal og forskjellige ren vokaler.

Selvfinansiert

Vitaly Palagnyuk er ute med sitt andre album under navnet Protydiya. Ukraineren gjør alt selv, og det skal ha, dette er progressivt. Basisen er black metal, men her finnes trekkspill og andre lyder jeg antar stammer fra tradisjonell ukrainsk musikk. Det er mye folkemusikk å spore, og vokalen spenner mellom black metal og forskjellige ren vokaler. Jeg synes det er en del Master’s Hammer over dette. I grunn er dette spennende, men det skorter på produksjonen. Trommemaskin og lyd vitner om hjemmesnekring og jeg sliter med å finne en rød tråd i musikken. Greit med variasjon og spennvidden, men for meg er det stykke igjen til at dette er velarrangert. Nå er ikke dette bare rot, ta for eksempel «Image Of Zarathustra» og «Sentiment To Dynamics», her synes jeg det flyter. Instrumentalen «Autumn» er også en favoritt. Skiva finnes på digitale plattformer og er absolutt verdt en lytt, selv om jeg foretrekker enkeltlåter.

3/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 10.oktober 2022