Kategorier
Nyheter Skiver

Pappasaft | I verste velgående

De gir ikke et ekstremt seriøst førsteinntrykk med bandnavnet sitt, pønkbandet trygt forankret i Økern, Oslo. Og det er vel ikke hensikten heller all den tid de stort sett har brukt på tøys og tant så vidt meg bekjent. Men nå prøver de i hvert fall å fremstå hakket mer seriøse og får det langt på vei til med bitende politiske tekster av fargen mørkerød.

Big Day Records

De gir ikke et ekstremt seriøst førsteinntrykk med bandnavnet sitt, pønkbandet trygt forankret i Økern, Oslo. Og det er vel ikke hensikten heller all den tid de stort sett har brukt på tøys og tant så vidt meg bekjent. Men nå prøver de i hvert fall å fremstå hakket mer seriøse og får det langt på vei til med bitende politiske tekster av fargen mørkerød. Men humoren sitter fortsatt dypt i margen på Pappasaft og kler denne kalifornsk-lydende poppunken fra fordums 90-tall meget godt. Så deres helt egne merkelapp «Gla’ Core» vil jeg si er en passende beskrivelse på det de presenterer.

12 spor fordelt på under en halvtimes spilletid forteller om en skive som går unna, og da har de til og med fått plass til en gretten Per Sandberg midtveis. Høydepunktet for min del blant en skive uten dødpunkter er den latterlig morsomme «Bergenser Uten Grenser», med et rimarbeide som kan gjøre selv «Den Sensurerte Bært-Bært-Visa» grønn av misunnelse, og gir han irriterende lømmelen med akustisk gitar som kan ødelegge et hvert godt nachspiel med de samme to låtene så hatten passer. Det var på tide.

Musikalsk er de som sagt godt forankret i 90-tallets Cali-punk, men nøler ikke med å trekke inn andre elementer som en dæsj svenskpunk i «2025», eller en klype Dropkick Murphy’s i «Konsekvenser Er For Hviledagen». Jeg gleder meg allerede til å trekke frem «I Verste Velgående» til sommeren med strandliv og pils der jeg ser for meg at den virkelig kommer til sin fulle rett. Skål!

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 20.01.2017