Kategorier
Nyheter Skiver

As Lions | Selfish Age

Når du er vokalist ved etternavn Dickinson og pappaen din heter Bruce så hviler det automatisk en forventning på dine skuldre som vanskelig kan matches. Og gutten kan synge, det er det ingen tvil om – men fy fabian for et glætt band han har funnet seg da.

Better Noise Records / Eleven Seven Music

Når du er vokalist ved etternavn Dickinson og pappaen din heter Bruce så hviler det automatisk en forventning på dine skuldre som vanskelig kan matches. Og gutten kan synge, det er det ingen tvil om – men fy fabian for et glætt band han har funnet seg da. I kjølvannet av hans tidligere band Rise To Remain, som kun overlevde et album før prosjektet ble skrinlagt, dukker da As Lions opp som et nytt bekjentskap (eller som en utenlandsk skribent påpekte: «Sønnen til Bruce Dickinson oppløser et gammelt skrekkelig band for å starte opp et nytt skrekkelig band).

Og dette er så til de grader finslipt til det amerikanske radiomarkedet at det grenser til parodi. Tenk Simon Cowell, mannen bak alskens fantastiske TV-produserte talentprogrammer vi aldri kunne ha vært foruten og som i tillegg har gitt verden kvalitetsbautaer som Il Divo, Five, Westlife og One Direction for å nevne noen få, skulle få det for seg å sette sammen et tyngre enn gjennomsnittet rock/metall-band hadde det vært As Lions. Skal forresten ikke se bort ifra at han kan ha hatt en finger med i spillet.

Moro for kidsa kanskje, men ikke så mye mer. Alle som har bidratt på «Selfish Age» er meget dyktige håndverkere, det høres tydelig  – men sjel er det ikke mye å spore her. Det er som American Top Model, fin på overflaten men lite innhold. Denne anmeldelsen kan inneholde spor av sarkasme og ironi.

2/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 20.01.2017