Kategorier
Live

Øystein Sunde & Ingrid Bjørnov @ Stavanger Konserthus

De to aldrende legendene Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde har samarbeidet musikalsk siden 2014, og det loves fra annonsørens side at ingen konsert er den andre lik. Så det er med en viss spenning i kroppen vi venter på at showet skal begynne.

Fredag 09.september 2022

De to aldrende legendene Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde har samarbeidet musikalsk siden 2014, og det loves fra annonsørens side at ingen konsert er den andre lik. Så det er med en viss spenning i kroppen vi venter på at showet skal begynne. Får man servert de låtene man selv liker best og vil de være så morsomme som man vet de kan være?

Det åpnes med at de entrer scenen i konserthuset med hver sin fiolin som de så tar til å «spille på». De har tatt med hver sin fiolin fra sine respektive barndomshjem, men de har ikke fått tatt seg til å sette seg inn i hvordan man spiller på dem. Uansett, så frembringer opptredenen latter blant de fremmøtte. Showet er i gang!

Som oppfølging gir Øystein Sunde oss en leksjon i gitarklimpring på høyt nivå, mens Bjørnov sitter rolig i båten og følger med på.

En rød tråd gjennom konserten er den ukjente mannen «Bosse», en venn av Sunde – som ifølge Bjørnov har alt av skruer og nips som man kan trenge. I hennes tilfelle en skru til en snekke, som selvfølgelig «Bosse» har i sitt arsenal.

Uansett, så er samspillet mellom de to imponerende og mye av det de gjør på scenen er improvisert, eller i hvert fall ikke øvd inn på forhånd. Det gjør at hver kveld er unik og ingen konsert er den andre lik.

Øystein Sunde viser publikum fra tid til annen gjennom den halvannen timers lange konserten hvorfor han er en av de raskeste gitaristene i landet. Det er rett og slett meget imponerende det han gjør på en gitar og det er bare å bøye seg i hatten! Sunde pløyer vel gjennom rundt ti forskjellige gitarer i løpet av konserten, der den ene ikke er stemt på vanlig måte, men Sunde har lært seg hvordan man spiller på den ustemt!

Det eneste som er raskere enn spillingen til Sunde er kjeften hans og han sanker høylytt latter nesten uavbrutt når han har ordet.

De snakker til og med om at de gjerne vil gi ut plate sammen og at de har begynt å sende hverandre låter fra sine respektive ymse-kataloger, som de øver inn på hver sin kant. La oss håpe at de gjør alvor av planen om å spille inn nytt materiale og bare ut fra kveldens konsert så tyder alt på at de har drøssevis av låter liggende.

Sunde gir oss selvfølgelig en versjon av Harald Jordfreser, som får publikum til å bryte ut i latter gang på gang.

Etter nøyaktig halvannen time takker Bjørnov & Sunde for seg og publikum har fått le og kose seg masse i løpet av konserten – som vel er det de ønsker at folk skal gjøre på en Bjørnov & Sunde konsert.

Et lite minus for min egen del er at de største schlægerne til Øystein Sunde blir utelatt og jeg hadde håpet at det skulle være litt mer Sunde enn Bjørnov, men de hadde fordelt låtmaterialet ganske likt seg imellom.

3,5/6 | Glenn Knudsen

Foto: Stian Sele