Kategorier
Nyheter Skiver

Oslo Ess | Pønk, Rock og Harde Kår

Det aller viktigste med Oslo Ess sitt siste album, ti år etter debuten, er at det er et halvtimes langt avbrekk og pause fra pandemihverdagen og en tilsynelatende evig vinter som aldri ser ut til å gi seg.

Drabant

Av og til er det befriende å bare la seg rive med av musikk og ikke nødvendigvis måtte dypdykke inn i enhver detalj som man vanligvis gjør når man skal mene noe om det man hører på. For det aller viktigste med Oslo Ess sitt siste album, ti år etter debuten, er at det er et halvtimes langt avbrekk og pause fra pandemihverdagen og en tilsynelatende evig vinter som aldri ser ut til å gi seg. 

Jeg tror aldri bandet har hatt en bedre timing på en utgivelse, for den her var nødvendig og det var nødvendig at det var nettopp Oslo Ess nettopp nå. Jeg har ihvertfall aldri hatt større behov for lett poppønk enn akkurat i disse dager, og akkurat idet den poppa «Aldri Se Oss Tilbake» starter skiva har jeg i samme sekund glemt alt av restriksjoner og kulde. Bra spennvidde er det og, fra nevnte åpner til ska i «Dråpe I Havet» og sinnapønkeren «Norge I Dødt, Hvitt Og Grått». 

Skal jeg gå dypt i anmelderen i meg synes jeg nok låtmaterialet på forgjengeren «Frie Radikaler» var hakket sterkere, men det spiller ingen rolle. På den tiden kunne man gå på konserter og munnbind var bare noe man så på gata på den andre siden av verden. Nå er tilstanden ganske så annerledes, men i skrivende stund har vaksinasjonen kommet godt i gang, sommeren er i anmarsj og det er et sterkt lys i enden av tunnelen. 

Det finnes det ikke bedre soundtrack til enn nettopp Oslo Ess, og «Pønk, Rock Og Harde Kår» gjør jobben med bravur. Tusen takk folkens.

5/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 12.mars 2021