Kategorier
Nyheter Skiver

Odd René Andersen & The Close Shaves | Read The Sign

Odd René Andersen behøver ingen nærmere introduksjon, men får det allikevel. En av landets fremste vokalister, med en merittliste som er for lang til å liste opp. For undertegnede er han først og fremst stemmen i Dream Police.

Soul City Records

Odd René Andersen behøver ingen nærmere introduksjon, men får det allikevel. En av landets fremste vokalister, med en merittliste som er for lang til å liste opp. For undertegnede er han først og fremst stemmen i Dream Police, et band jeg har fulgt siden plata med samme navn kom i 1990. Da jeg intervjua bandet tidligere i år, avslørte Odd René at han hadde et «korona-prosjekt» som foreløpig var hemmelig. 10. oktober var hemmeligheten ikke hemmelig lengre, og bandet The Close Shaves var en realitet. Og for en line-up! Trommis Børre Flyen (Kari Bremnes, Nobelkonsertene), bassist Rino Johannessen (Dream Police, Nobelkonsertene), gitarist Børge Petersen-Øverleir (Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes) og keyboardist Frode Mangen (Ole Børud, Oslo Gospel Choir) utgjør et komp som kan sende gåsehudverdiene til skremmende høyder, noe de også gjør. Tekstene har sine utspring fra pandemiens begrensninger og utfordringer, uten at dette gir plata noe dystert omfang. Dette er soul fra aller øverste hylle, og den er norsk!

At plata er skrevet og innspilt i medlemmenes respektive studioer, er intet mindre enn imponerende, for enhver låtskriver vet at det å lage musikk uten å være i samme rom er litt av en utfordring.
Låter som «Fortunate», «Don´t You Think About It», «Melissa» og «Tonight´s The Night» legger seg så til de grader i hjernebarken at man må snu plata fra A til B til A til B daglig. Blåserekka, bestående av Jens Petter Antonsen (trompet), Magnus Bakken (saksofoner) og Even Kruse Skatrud (trombone) legger sløye fills og støt plata igjennom, og gir den den soul-dimensjonen man forventer fra store internasjonale artister. Med koringa fra Charlotte Bredesen er kortstokken komplett, og jeg har ihvertfall gitt meg ende over, og kårer denne plata til årets beste utgivelse. De få gangene ei plate setter seg i ryggmargen på første lytt kan jeg telle på ei hånd, og noterer meg ei skive med den effekten i 2020. Jeg er solgt, og leter fortsatt etter en ekstra terning. «Read The Sign» er et stykke musikk verden burde oppdage, ikke bare vi her hjemme, og stemmen til Odd René fortjener å nå mye lengre enn våre langstrakte grenser. Denne plata fortjener en plass i det norske huset. Dette er musikk!

6/6 Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 10.oktober 2020