Kategorier
Live Nyheter

Murder Maids @ John Dee, Oslo

Dette er by far den mest utfordrende anmeldelsen jeg noensinne har gjort, for på den ene siden er Murder Maids et virkelig vitalt norsk rockeband som fortjener absolutt all hype de kan få etter to knalle utgivelser og leverer musikalsk til de grader etter forventningene live. Men i denne typen musikk er det et par ting som er spesielt viktig.

Fredag 14. april 2023

Dette er by far den mest utfordrende anmeldelsen jeg noensinne har gjort, for på den ene siden er Murder Maids et virkelig vitalt norsk rockeband som fortjener absolutt all hype de kan få etter to knalle utgivelser og leverer musikalsk til de grader etter forventningene live. Men i denne typen musikk er det et par ting som er spesielt viktig, og noe av det er fremtoning på scenen der det er ekstremt viktig å vise selvtillit og ose at man spiller i verdens beste band og vet det – og her har Murder Maids mye å lære. Vokalist og frontfigur med kledelig Stranger Things-hår og Freddie Mercury-bart gjorde det han kunne, det skal han ha – men gutta rundt så ikke helt ut som de trodde på det de driver med, og det trekker mye ned for konsertopplevelsen dessverre. 

Dessverre, for instrumentalt er det absolutt ingenting å trekke for her, ikke musikalsk heller da de knapt har utgitt et eneste sekund som ikke er verdt å høre på. Derfor er det ekstra synd spesielt på en kveld som dette da vi skal feire deres splitter nye og fantastiske utgivelse «Dance Or Die». Lyden også var sjokkerende lav, ikke at det er bandets feil selvfølgelig, men jeg skal ikke klare å snakke normalt med min medsammensvorne uten problemer på en konsert av denne typen og det spiller jo også inn.

Men som sagt leverte Murder Maids tett opp til perfekt på det rent tekniske, der finnes det ingen tvil så i sånn forstand hadde de en særdeles god kveld på jobb. Det er bare det at denne musikken trenger solid selvtillit og en aura av at man eier verden, og den var ikke tilstede og da blir det litt traurigere å bevitne.

Som sagt er dette den aller mest utfordrende anmeldelsen jeg har skrevet, for jeg elsker bandet og håper de stiger rett til topps av norsk rock – men da trengs det rett og slett en god del større bæller fra scenekanten. Jobb litt med det gutta, så er veldig mye gjort. Resten av det som trengs har dere i bøtter og spann allerede.

4/6 | Sven O. Skulbørstad