Kategorier
Nyheter Skiver

Murder Maids | Dance Or Die

Yes as, akkurat sånn skal det gjøres! Med gassen i bånn og forsterkere på 11 måker Murder Maids på ifra start til slutt på “Dance Or Die”. Jeg vil både danse og dø mens jeg ploger meg igjennom skivas 13 spor samtidig som jeg tråler internettet igjennom for å finne neste konsert i nærheten. 

Fucking North Pole Records

Yes as, akkurat sånn skal det gjøres! Med gassen i bånn og forsterkere på 11 måker Murder Maids på ifra start til slutt på “Dance Or Die”. Jeg vil både danse og dø mens jeg ploger meg igjennom skivas 13 spor samtidig som jeg tråler internettet igjennom for å finne neste konsert i nærheten. 

“Reaping” starter ballet og forteller umiddelbart både hvor skapet skal stå og David kjøpte ølet. Har man hørt det før? Om da, men så lenge det gjøres med såpass stil og selvtillit gjør det overhodet ingenting – samtidig som de så absolutt har funnet “sin” sound som ikke veldig mange får til. Man vet tidlig hva man får på “Dance Or Die”, og det er nøyaktig det man vil ha under avspilling. 

Jeg falt tidlig for den lett hyperaktive “Snort Vinyl, Play Coke” som jeg biller meg inn kan sette igang moshpits over det ganske land. Den demper tempoet en hel del mot slutten og låter som den trøblete lillebroren til Turbonegro og er ferdig rett før den bikker to minutter. Akkurat passe!

En liten gøyal detalj er “Hardcore Workout” midtveis, som rett og slett er en reklamesnutt som jeg bare kan anta er fra det forgjettede 80-tall. Det viser et seriøst band med et solid glimt i øyet, og sånt liker vi.

Ellers går det fra guffe til full guffe fra A til Å og tanken på Motörhead er aldri langt unna, selv om Murder Maids såvisst er en god del hardere enn læremestrene. 

Høydepunktene kommer på rekke og rad, og av de bør “D.O.D.”, “Loud, Lewd, Lazy” og “Sexual Vacation” nevnes. Men det er akkurat i skrivende stund; Spør du meg neste gang jeg hører igjennom “Dance Or Die” kan det like gjerne være tre andre spor. 

Det aller beste har deimidlertid spart til slutt, nemlig “Ethanol”. I et kobbel låter som sjeldent bikker tre minutter virker denne nesten lang da den har tett opptil fem minutters spilletid, men kun derfor – låta selv er ikke et sekund for lang. Her viser de også at de en gang i blant tar foten av gassen og gjør det like bra også. Tolker jeg en aldri så liten hyllest til Leonard Cohen rett før refrenget også? Tekstlinja “You want it darker? Just look in the mirror” er uansett såpass sterk at den står fint på egne ben skulle det være tilfeldig også. Avslutningen her runder av skiva på en aldeles forbilledlig måte og man er bare forbanna nødt til å sette på hele skjiten enda én gang til.

5,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 17. mars 2023