Kategorier
Live Nyheter

Motorpsycho @ Verkstedhallen, Trondheim

Man skulle tro at det å spille på hjemmebane var en behagelig øvelse for et band som Motorpsycho, men siden 90% av alle tilstede har vært på minst 10 konserter, er det mye å leve opp til. Det er snakk om tough love. Derfor blir det litt mumling i salen når de kjører i gang den tredje akustiske låta.

Fredag 03.mai 2019 

Man skulle tro at det å spille på hjemmebane var en behagelig øvelse for et band som Motorpsycho, men siden 90% av alle tilstede har vært på minst 10 konserter, er det mye å leve opp til. Det er snakk om tough love. Derfor blir det litt mumling rundt meg når de kjører i gang den tredje akustiske låta. Men vi vet jo godt at man aldri kan vite hva vi får på Motorpsycho-konsert. Katalogen er etter hvert så omfattende, og bandet er så fleksible at det ikke er lett å vite hva de kommer til å trekke opp av hatten.  Det hele begynte altså med en tur tilbake til starten av 2000-tallet. I løpet av settet fikk vi hele to låter fra «Let Them Eat Cake», noe som medførte allsang.

Som sagt var den akustiske starten ikke den smellen man hadde forventet som åpning, men når Snah (Hans Ryan) drar frem den gamle tunge Hagströmen og drar i gang «Pychotzar» fra den nyeste plata er alt tilgitt og den myke starten fremstår da som en nøye planlagt stemningsoppbygging som vi ikke visste vi trengte.

Personlig var jeg spent på den innvirkningen det nyeste medlemmet, trommeslager Tomas Järmyr, kom til å ha på livelyden. Järmyr er helt klart en mer jordnær og luftig musiker enn forgjengeren Kenneth Kapstad, noe som gjorde dynamikken på siste plate noe annerledes enn de vi har fått de siste årene. I det heletatt fremstår koblingene til King Crimson, Allman Brothers, Sabbath og Soft Machine sterkere enn de har gjort på mange år. Noe som i hvert fall lokale fans har ønsket velkommen.  I løpet av den to og en halv time lange konserten ble denne «reinheten» helt klart bekreftet.

Trøkket ble som vanlig holdt oppe gjennom hele kvelden og etter et ekstranummer var det hele avsluttet. Folk strømmet ut på gata og rundt meg hørte jeg de sedvanlige diskusjonene om låtvalg og sammenligninger med tidligere konserter. Fra hva jeg kunne høre av diskusjoner var de fleste enige i at det hadde vært en overraskende, men vel gjennomført affære. Konklusjonen må være at fallhøyden som vanlig var stor men at det var kvalitet vi ble servert, samt at dette lover godt for de kommende showene. Men kjenner jeg Motorpsycho-fansen rett, så overasker ikke akkurat den analysen. 5/6

Tekst: Mathias R. Samuelsen
Foto: Kjell Solstad