Kategorier
Live Nyheter

Michael Schenker Group @ Vulkan Arena, Oslo

Dette var den tyske gitarhelten Michael Schenkers aller første konsert i Oslo, og ved hans side fant vi denne gang Robin McAuley og ikke Ronnie Romero, som meldte avbud i siste liten.

Lørdag 30.april 2022

Det var oss bekjent aller første gang at den tyske gitarhelten Michael Schenker sto på en scene i den norske hovedstaden, men det var langt fra fullt. Mange hadde kanskje valgt Ghost i Spektrum i stedet, men skal vi tippe rundt 300 inne på Vulkan Arena denne lørdagskvelden?

Egentlig var det ex-Rainbow-vokalist Ronnie Romero som skulle synge på denne turnéen, men for noen uker siden ble det klart at Robin McAuley skulle vikariere i april/mai, og kveldens bandbesetning var dermed identisk med de som lagde McAuley Schenker Groups «Save Yourself» i 1989, med unntak av den bunnsolide bassisten Barend Courbois. Og da var det jo en smule pussig at det på kveldens settliste ikke sto en eneste låt fra noen av de tre McAuley Schenker Group-skivene.

Schenker entret scenen med en pelslue som jeg sverger han har rappa fra garderobeskapet til min 95-årige mormor, og dro igang med instrumentalen «Ascension» før McAuley gjorde sin entré. Et stadig tilbakevendende ankepunkt mot aldrende rockesangere er at stemmene deres ikke lenger er i stand til å levere det de sang på plate for 30-40 år siden, men den nå 69-årige iren hadde ingen slike problemer. Han synger fortsatt knallbra og sterkt, og imponerte storlig. (Les intervju med ham her!)

Denne turnéen skulle være en feiring av Michael Schenkers 50 år som artist, men med unntak av to låter fra den kommende «Universal» (slippes 27.mai), to fra fjorårets «Immortal», og to fra Michael Schenker Fest-skivene, så var samtlige låter hentet fra perioden 1972 til 1983. 80-tallsperioden med Michael Schenker Group var representert med «Cry For The Nation» fra debuten, i likhet med «Armed And Ready» og instrumentalklassikeren «Into The Arena». At de hadde plukket frem den glemte perlen «Red Sky» fra «Built To Destroy» ble et høydepunkt for undertegnede, og det samme ble den aller første låten den da 16-årige Schenker skrev i sitt liv, «In Search Of The Peace Of Mind» som åpnet den første Scorpions-skiva «Lonesome Crow» i 1972. Og her briljerte McAuley storlig – de høye skrikene han tok under ‘And I try!’-partiet satt som en kule, det er helt naturstridig at en 69-åring skal kunne nå slike toner.

Selvsagt ble det også en del UFO-låter – kanskje i overkant mange for de som er oppvokst med «One Night At Budokan» og kom på Vulkan i den tro at de skulle på en Michael Schenker Group-konsert. For det var hele åtte låter fra 70-tallsperioden i UFO, og überklassikeren «Doctor Doctor» var først ut av disse. Faktisk var de siste 40 minuttene av konserten en ren UFO-parade, anført av låten som alltid har vært grunnlaget for en timinutters improvisert gitarsolo fra Schenker – vi snakker selvsagt om «Rock Bottom».
Bandet avsluttet med gullrekka «Natural Thing», «Too Hot To Handle» og «Only You Can Rock Me» før de takket for seg uten ekstranumre – men to timer er valuta for pengene det altså.

Levde det så opp til forventningene? Joda, Schenkers gitarspill gnistrer som alltid, ex-Survivor-vokalist Robin McAuley overbeviste som nevnt stort, og Schenker har opparbeidet seg et arsenal av godlåter – faktisk så mange at det var flere vi savnet. («Desert Song»? «Love To Love»? «Lost Horizons»? «On And On»? «Walk The Stage»?) Og et takknemlig men litt slunkent publikum sørget for at det tidvis var godt med liv og høy stemning i salen, så det var absolutt en særs trivelig kveld i selskap med jubilanten. 4,5/6

Tekst: Geir Amundsen
Foto: Anine Desire