Kategorier
Live Nyheter

Michael Monroe @ John Dee, Oslo

Et nesten utsolgt John Dee tok imot Michael Monroe, best kjent som vokalisten i finske Hanoi Rocks, men også som soloartist som slapp ny soloskive nå i oktober, «One Man Gang» og det er denne skiva turnéen handler om.

Tirsdag 22.oktober 2019

Et nesten utsolgt John Dee tok imot Michael Monroe, best kjent som vokalisten i finske Hanoi Rocks, men også som soloartist som slapp ny soloskive nå i oktober, «One Man Gang» og det er denne skiva turnéen handler om. Men først slapp norske Razorbats til som oppvarming, og disse gutta gjorde det veldig bra med sin 70-talls inspirerte glamrock. Så alle norske konsert- og festivalarrangører, book dette bandet så de får kommet seg opp og frem!

Michael Monroes har med seg et A-lag på turnéen, bestående av Rich Jones (The Ginger Wildheart Band, The Black Halos) og Steve Conte (New York Dolls) på gitar, Sami Yaffa (Hanoi Rocks, New York Dolls, Joan Jett & The Blackhearts, The Hellacopters) på bass og Karl Rockfist (Glen Danzig, Joan Osborne) på trommer. Alle kom på scenen ikledd jakke, Michael med vest med ‘One Man Gang’ på ryggen. Det åpnet selvfølgelig i høyt tempo, mye energi, kjente refrenger og saftige gitarsoloer. Publikum tenner lunta og er med fra start på låtene «One Man Gang» og «Last Train To Tokyo». Trøkket holdes i 25-30 minutter og det øses av energi fra scenen. Dette er ordentlig tøff punka rock ‘n’ roll, og dette kan de. Herlig, og publikum er med. Så kommer det en rolig låt og publikum faller litt av. Bandet senker energien i 15 minutter, og man venter egentlig på at noe skal begynne å skje. Det hjelper ikke at MM skifter hatter fra hvit sjøkapteinslue til sort skinncap til rød flosshatt, det tar ikke av igjen før de tryller frem Creedence-klassikeren «Up Around The Bend» og sin egen «Dead, Jail or Rock & Roll». Derfra og ut er det glampunk, rock og metall med høy intensitet. Noen Hanoi Rocks-låter får vi også høre. Dette kan MM, og når han får spilt litt saxofon og munnspill er energien tilbake. Nye gitarsoloer dras i gang, gjerne både to og tre i løpet av hver låt. De kommer på igjen til ekstranummer og MM dukker plutselig opp bak ved miksepulten. Denne mannen kan bare ikke stå stille. Publikum virker meget fornøyd med avslutningen og et fullt John Dee synger med på Iggy Pop-låta «I Got A Right». En meget bra gjennomført konsert, men midtpartiet trekker litt ned, samt utskjelling av fans som ropte på favorittlåter kunne MM spart seg for. 4/6

Tekst: Gjermund Ingolfsland
Foto: Anne-Marie Forker