Kategorier
Nyheter

Michael Krohn | Normal Industri

Jeg husker jeg syntes «Raga Rockers» var en helt kul skive da den kom i 2001, og om den så aldri noen gang vil kunne spise kirsebær med de aller største Raga-favorittene som «Maskiner i Nirvana» og «Forbudte Følelser», så var det så visst godt nok drag i låter som «Full tank», «Det skal bli natt» og «Stakkars lille rike pike». I det hele tatt en ganske så jevnt over god skive i katalogen, selv om publikum knapt gadd å løfte en eneste finger.

Sony Music

Jeg husker jeg syntes «Raga Rockers» var en helt kul skive da den kom i 2001, og om den så aldri noen gang vil kunne spise kirsebær med de aller største Raga-favorittene som «Maskiner i Nirvana» og «Forbudte Følelser», så var det så visst godt nok drag i låter som «Full tank», «Det skal bli natt» og «Stakkars lille rike pike». I det hele tatt en ganske så jevnt over god skive i katalogen, selv om publikum knapt gadd å løfte en eneste finger. Det kan synes som om sjefen sjøl har funnet dette til å være en personlig favoritt blant bandets ‘glemte’ skiver, for han har nå dratt sammen et band for rett og slett å spille inn det hele på nytt, angivelig for å gi låtene den spruten og lyden de burde ha hatt den gang – og så langt er det lett å være med på leken. Jeg synes derimot ikke forsøket lykkes særlig godt etter intensjonen. Lydbildet er muligens mer massivt, men det er verken klarere, åpnere, tightere eller mer kraftfullt&punchy – og jeg synes nesten det funka vel så godt originalt. I så måte kunne heller enn remix og -master gjort en mer formålstjenelig jobb. Videre synes jeg heller ikke at bandet tilfører særlig mye; det males langt mer rett-fram, og jeg synes helheten mister mer detaljer i arrangementene enn det vinner i rein framdrift, selv om det så klart til tider trøkker drivende godt.

Gode intensjoner, men litt halvveis gjennomført i de fleste ledd, og jeg trur nok sjøl jeg også i framtida kommer til å snurre «Raga Rockers» oftere enn «Normal Industri» – jeg var i grunnen ganske så godt fornøyd slik det var, jeg. Dersom det hele har dreid seg om at skivas gode låtmateriale ikke opprinnelig kom til sin rett, hadde det kanskje vært en mer fruktbar idé å gjøre en helakustisk variant – ei virkelig god låt funker som kjent alltid fett med bare en kassegitar. DET hadde vært noe, det!

3,5/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato 26. august 2022