Kategorier
Skiver

Metal Allegiance | Metal Allegiance

Dette er rett og slett en plate med et stjernelag av metalmusikere. Her har man fått med seg Panteras Phillip Anselmo, Mastodons Troy Sanders, Triviums Matthew Heafy, Slayers Gary Holt, samt mange flere, til å bidra. De tre som holder det hele i tømmene, og er med på så godt som alle låter er trommevirtous Mike Portnoy (ex Dream Theater), gitarist Alex Skolnick (Testament) og David Ellefson (Megadeth) på bass.

Nuclear Blast

Dette er rett og slett en plate med et stjernelag av metalmusikere. Her har man fått med seg Panteras Phillip Anselmo, Mastodons Troy Sanders, Triviums Matthew Heafy, Slayers Gary Holt, samt mange flere, til å bidra. De tre som holder det hele i tømmene, og er med på så godt som alle låter er trommevirtous Mike Portnoy (ex Dream Theater), gitarist Alex Skolnick (Testament) og David Ellefson (Megadeth) på bass. Det låter tøft, og musikalsk er det veldig lite å utsette på det som blir levert. Det er tøff metal, thrashy, og flere av bidragsyterne bidrar virkelig til å heve nivået, enten de bidrar med vokal, vokal og gitar eller bare gitar. Trekløveret som holder det hele på plass spiller i alle fall fletta av de aller fleste. Skulle gjerne sett dem live. Uansett. På førstelåta er det Randy Blythe som med sin velkjente fresing gjør at låten med stor letthet kunne passet inn på stort sett alle Lamb of God-plater. Aneselmo, derimot, er ikke helt der han var vokalmessig, og selv om det fremdeles låter kult, hadde nok han sine aller beste dager i Pantera. «Can’t Kill The Devil», singelen fra denne plata, er en rakkarøkare, og at det funker så bra er kanskje ikke så rart med tanke på at det er Testaments Chuck Billy som her får utfolde seg ved siden av Testament-Skolnicks gitar. Allikevel er det ikke alt jeg er like begeistret for. Jeg synes for eksempel ikke de får Triviums Matthew Heafys vokal til å svinge med låta. Og kanskje er låta litt svakere enn resten også. Refrenget blir nok noe tamt, blant annet.

Det er uansett mye å glede seg over her. Mye godt musikalsk arbeid, mye tøffe soloer, og kule riff. Men enkelte låter blir litt «forglemmelige». Okke som. Mye moro for pengene. Og gitarnerdene vil trolig sette pris på instrumentalen «Triangulum».

4/6 | Lars Martin Gimse

Utgivelsesdato 17.september 2015