Kategorier
Nyheter Skiver

Melvins | Working With God

«Working With God» inneholder alt jeg ikke liker med genren – det skal liksom være nok å ha et småfett gitar-riff her og der (for de er det riktignok noen av), legge på litt støy og en sær tekst også får det værra bra. Mulig for noen, men ikke for meg.

Ipecac Recordings

Ojsann, 90-tallet ringte og ville ha tilbake alt.rocken sin. Forøvrig en musikkstil som har vært forhatt av undertegnede helt siden de tok tid fra Headbanger’s Ball og med det innskrenket den lille tiden vi faktisk fikk presentert metall på MTV. Visse unntak fantes riktignok, men det aller meste kilte seg ordentlig fast i sinnanerven.

Og Melvins rykende ferske er ikke akkurat blant unntakene. Prepubertal humor er aldri langt unna, først vist under åpneren “I Fuck Around”, som er akkurat like radbrekking av Beach Boys sin gamle klassiker som den høres ut som (og akkurat like morsom også), og i spor som «Brian, The Horse-Faced Goon» som gjengen attpåtil syntes var morsom at den tilogmed er forært sitt eget introspor. 

«Working With God» inneholder alt jeg ikke liker med genren – det skal liksom være nok å ha et småfett gitar-riff her og der (for de er det riktignok noen av), legge på litt støy og en sær tekst også får det værra bra. Mulig for noen, men ikke for meg. «Hot Fish» for eksempel er en fem minutter lang låt basert på ett riff, og det blir fort ensformig hvis ikke det riffet er helt spesielt fett. Og så fett er det ikke, så det er kun fem minutter av livet mitt jeg aldri får igjen. 

Jeg ville tippe gamle fans går bananas over skiva, antageligvis noen 90-talls nostalgikere også. For meg er den kun en konstatering på at alt.rock og jeg nok aldri kommer til å bli gode venner. 

2/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato 26.februar 2021