Kategorier
Live Nyheter

Marillion @ The Vic Theatre, Chicago

Denne høsten har gamlegutta i Marillion tatt en liten sjarmørrunde i USA, samtidig som det nye albumet ”Fuck Everyone And Run (F E A R)” har havnet i offentligheten. Norway Rocks utsendte tok en status på den gamle storheten på The Vic Theatre i Chicago.

Fredag 28. oktober 2016

Denne høsten har gamlegutta i Marillion tatt en liten sjarmørrunde i USA, samtidig som det nye albumet ”Fuck Everyone And Run (F E A R)” har havnet i offentligheten. Norway Rocks utsendte tok en status på den gamle storheten på The Vic Theatre i Chicago, etter at bandet hadde lagt bak seg besøk både i San Francisco, Los Angeles og Denver før de skulle videre østover til blant annet New York og noen kanadiske datoer senere.

I Chicago var bandet i storslag under åpningen ”The Invisible Man”, der Steve Hogarth var scenens midtpunkt med begge bena plantet i det teatralske. Så var festen ordentlig i gang da tonene av den friske ”Power” fra forrige skiva kom. Så startet problematikken.

Hogarth forsvant av scenen, og bandet sto igjen og speidet forgjeves etter sin spydspiss. Så stoppet alt opp, og det ble full forvirring på scenen foran det nærmest utsolgte teateret. Erfarne musikanter tok det imidlertid med humør, og uten at vi der og da fikk vite hva som var problemet, var de i gang igjen etter at Hogarth serverte den noe unødvendige og uheldige uttalelsen ”Every now and then, we have a shit gig. Sorry for the bullshit”. Nuvel…

Men derifra og ut var Marillion i god form, med gode vokalprestasjoner av Hogarth, og mange stoppesteder fra det oppløftende nye albumet – faktisk hele ti enkeltspor i tallet. Vi fikk både den firedelte ”The New Kings” og den femdelte ”El Dorado”, og da Marillion spilte enkeltsporet ”Living in F E A R”, kvitterte også entusiastiske amerikanere med fyldig allsang i outroen.

USA-fansen venter lengre mellom hver gang de får sett Marillion enn det vi europeere gjør, og det var et fint knippe av blodfans som endelig fikk høre glitrende versjoner av ”This Strange Engine”, ”Neverland” og ”King” fra Hogarth-katalogen, og til og med en flott versjon av ”Sugar Mice” som eneste Fish-innslag.

Etter nærmere to og en halv time, landet den gamle maskinen støtt, selv om det ble motorstopp tidlig i ferden. Marillion 2016 har gitt ut sitt beste album på 12 år (siden ”Marbles”, 2004), og de fremfører den med overbevisning. Vi får håpe at de også tar turen til Oslo, etter at de har gjort seg ferdige med årets turnering som tar seg opp igjen i slutten av november med datoer i UK, Nederland og Frankrike.

4/6 | Odd Inge Rand

Foto: Odd Inge Rand