Kategorier
Nyheter Skiver

Magnum | Here Comes The Rain

Dette er ikke skiva som kommer til å revitalisere Magnums over 50 år lange karriere og skaffe dem horder av nye fans, men det er vanskelig å forestille seg at den allerede dedikerte menigheten vil bli skuffet. «Here Comes The Rain» glir inn i rekka av bunnsolide, men ikke akkurat spektakulære og revolusjonerende Magnum-utgivelser.

Steamhammer/SPV

Ingen skal beskylde Magnum for å ha vært ineffektive siden de kom sammen igjen i 2001 etter å ha lagt på is i noen år – dette er tolvte studioskive i dette årtusen, med andre ord ny skive ganske nøyaktig annenhver vinter. Og det ser ut som en klassisk Magnum-skive med ekte Rodney Matthews-tegnet cover, og det høres ut som klassisk Magnum med en gang den muskuløse åpningslåten «Run Into The Shadows» sparker i gang, for Magnum er et av de få, og stadig færre band, som man øyeblikkelig identifiserer med en gang låten starter. Og du vet nøyaktig hva du får på «Here Comes The Rain» – det er pompøse rockelåter i mid-tempo, ispedt et par pianodominerte ballader a la tredjelåten «Some Kind Of Treachery» og et par hardere rockere som femtelåten «Blue Tango». Den største overraskelsen her er kanskje bruken av blåsere i «The Seventh Darkness». Det er ikke veldig stor musikalsk utvikling de siste 20 år – den største forskjellen på de siste skivene kontra de fra starten av millenniet er at keyboardist Rick Benton bruker atskillig mer orgel enn forgjengeren Mark Stanways hang til synth.

Men som vanlig er det frontduoen Tony Clarkin og Bob Catley som dominerer. Gitarist Clarkin har som alltid skrevet alle låtene og produsert herligheten, mens Catley synger nesten like bra som han alltid har gjort – men man merker at han har blitt litt mer skrøpelig i stemmen. Og det skulle jaggu bare mangle, gubbene er begge rundt 77 år nå. Bandets første utlending, den amerikanske bassisten Dennis Ward (Pink Cream 69, Khymera, Unisonic) har glidd sømløst inn i bandet og danner et solid fundament sammen med trommis Lee Morris (ex-Paradise Lost). Låtmaterialet er som vanlig jevnt over sterkt, og skal jeg trekke frem noen favoritter, så blir det kanskje nevnte åpningslåt, tøffe «The Day He Lied», og den mektige «I Wanna Live.»

Dette er ikke skiva som kommer til å revitalisere Magnums over 50 år lange karriere og skaffe dem horder av nye fans, men det er vanskelig å forestille seg at den allerede dedikerte menigheten vil bli skuffet. «Here Comes The Rain» glir inn i rekka av bunnsolide, men ikke akkurat spektakulære og revolusjonerende Magnum-utgivelser, og det er litt trist at vi aldri vil få høre disse låtene fra scenen, da Magnum nylig kansellerte Europaturneen sin, inkludert den annonserte John Dee-konserten, på grunn av Tony Clarkins helsetilstand. (Oppdatering: Tony Clarkin døde etter kort tids sykdom den 7. januar, og dette ble dermed det aller siste Magnum-albumet.)

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 12. januar 2024