Kategorier
Multimedia

Lynyrd Skynyrd | Pronounced leh-nerd skin-nerd & Second Helping

Det er en prestasjon i seg sjøl å overleve som band gjennom drøyt 50 år (de første under en rekke andre navn) med all motgang som har blitt Florida-gjengen til del opp igjennom åra.

Eagle vision

Det er en prestasjon i seg sjøl å overleve som band gjennom drøyt 50 år (de første under en rekke andre navn) med all motgang som har blitt Florida-gjengen til del opp igjennom åra, og sammen med Allman Brothers er de vel de vektigste aktørene i formingen av The Southern Sound, med sin slepne, gyngende boogie.

I fjor fant de ut at de skulle spille sine to første skiver i sine respektive helheter og låtrekkefølger gjennom to påfølgende konserter i hjembyen Jacksonville, og slikt blir det jo DVD av. Ikke var det noen dårlig idé, heller. Selv om Gary Rossington står igjen som eneste origimalmedlem, finnes dog i rekkene også Rickey Medlocke, som var med i en periode på tidlig 70, før han starta opp Blackfoot, og Johnny Van Zandt, lillebror og sound-a-like av avdøde vokalistdiktatoren Ronnie, slik at det hele likevel føles genuint nok. Resten av rollene fylles på mer enn kompetent vis av dyktige folk rundt de femti.

Med andre ord, det er fint lite å utsette på den musikalske leveransen, og premissene for låtvalg er satt. Klart, det føles litt rart å åpne konsert to med storhiten “Sweet Home Alabama”, og en savner låter som “Gimme Back My Bullet” og “Saturday Night Special” samt de gode nyere låtene, som fra “God & Guns”, men det får nå så være. Som kosestund fyller denne de behov den skal, og i så måte passer det bra med den lille backstage-intervjudokuen som følger som bonus. Det er altså ingen grunn til å skulle slutte med å rope “Freebird” på en hvilkensomhelst konsert riktig ennå.

4/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato: 23.10.2015