Kategorier
Multimedia

Lenny Kravitz | Just Let Go – Lenny Kravitz Live

Jeg har sett Lenny Kravitz på en scene mange nok ganger til at jeg vet at han er en fantastisk liveartist, og så frem imot to timer foran skjermen i selskap med herren og hans 10-mannsband. Dessverre er dette ikke en hel konsert fra første til siste låt – det er en konsertfilm.

Eagle Vision

Jeg har sett Lenny Kravitz på en scene mange nok ganger til at jeg vet at han er en fantastisk liveartist, og så frem imot to timer foran skjermen i selskap med herren og hans 10-mannsband. Dessverre er dette ikke en hel konsert fra første til siste låt – det er en konsertfilm, hvor vi mellom nesten hver låt må forlate konsertsalen og tusle backstage hvor Lenny & bandet sysler med helt ordinære ting, spiller biljard, diskuterer kveldens scenesko og har det riktig så trivelig. Under låtene blir man også plaget med bilder fra New Yorks gater eller scener fra puben. Det er intervjuer med alle, og det føles tidvis mer som en reklamefilm som skal få deg til å innse hvor fantastisk Kravitz er – og har du først kjøpt denne, så trenger du neppe å overbevises. Vi har i hvertfall ikke behov for å høre skryt om alle tre kordamer og om hvert enkelt medlem i den jævla blåserekka.

Hadde denne DVDen bare enda hatt menyvalget «Skip interviews – play show», så hadde det vært helt greit, men her er faktisk bare tolv låter fordelt på 100 minutter. (Okei da, det er seks låter til på bonusmaterialet.) Og låtmaterialet er så vidt jeg kan se klippet sammen fra flere forskjellige konserter, med mindre Kravitz kler på seg underveis i showet. I bandet har han bl.a. med seg den aldeles eminente bassisten Gail Ann Dorsey, som tidligere spilte med David Bowie. Hun stjeler tidvis showet med sitt glitrende spill, og det mest interessante offstage-klippet, er når hun står klar til å gå på scenen og er så nervøs at Kravitz går bort og gir henne en klem og spør hva som er galt. En dame som har gått på scenen med Bowie og tatt Freddie Mercurys vokal (og John Deacons basslinjer) på «Under Pressure» foran titusener av folk hundre ganger kan altså likevel være nervøs foran en konsert. Forbløffende.

Vi må også gi kudos til fru Santana, Cindy Blackman, på slagverk, og kvinnene er nok de teknisk beste musikerne i bandet, uten å si noe negativt om Kravitz’ faste løytnant de siste 20 år, gitarist (og Sideshow Bob-kloning) Craig Ross. De musikalske innslagene på denne discen er tidvis elektriske, men når man stadig blir avbrutt av intervjuer som fader inn og ut, så kommer man nok neppe til å se denne konsertfilmen mer enn en gang eller to.

3/6 Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 23.10.2015