Kategorier
Skiver

Lucifer | Lucifer III

Det er mye å glede seg over for alle som falt for Lucifer sitt forrige album, “Lucifer II” fra 2018. Gotisk stemning i god miks med lyden av 70-tallets hard rock. Mine tanker spretter tilbake til både BÖC og Sabbath, men også enda tidligere greier fra band som Steppenwolf og lignende.

Century Media

Det er mye å glede seg over for alle som falt for Lucifer sitt forrige album, “Lucifer II” fra 2018. Gotisk stemning i god miks med lyden av 70-tallets hard rock. Mine tanker spretter tilbake til både BÖC og Sabbath, men også enda tidligere greier fra band som Steppenwolf og lignende. Johanna Sadonis stemme er vakker og full av energi. Hun klarer fint å balansere de lett morbide og okkultinspirerte tekstene med melodier fulle av hooks og allsagvennlige refrenger. Første singelen, “Ghosts”, er et solid stykke rock som du burde høre. Den melodiøse “Leather Demon” satte seg på hjernen.
Dette er et album som gjør seg best når du har litt volum. Det er virkelig mange fete bassganger fra Harald Göthblad, som gjør seg best når det sparker litt mot trommehinnene. Det meste er solid her, kanskje litt pysete og “safe” produksjon. Hardrocken på 70-tallet eksperimenterte med alt mulig rart, Lucifer lener seg mer på det som andre har funnet ut av før dem framfor å flytte grensene videre.

4/6 | Ingar Høgstedt

Utgivelsesdato 20.mars 2020