Kategorier
Live

LP @ Union Scene, Drammen

Konserten med den amerikanske pop/rock-artisten LP på Union Scene ble utsolgt før de fleste rakk å registrere at den i det hele tatt var annonsert, og de 1300 som hadde sikret seg billett var tydeligvis godt kjent med repertoaret utenom den selvsagte avslutningen «Lost On You», for her var det kanonstemning fra første sekund.

Lørdag 03. september 2022

Noen av dere lurer sikkert på hvorfor Norway Rock Magazine bruker tid på amerikanske LP, mest kjent for monsterhiten «Lost On You» fra 2016, men de fleste ville nok blitt overrasket over hvor rocka musikken hennes faktisk er fra scene. Og hun har lagd skive med produsent Rob Cavallo, assosiert med artister som Beth Hart, Shinedown, Green Day og Black Sabbath, så dermed er rockealibiet i orden. Italienskættede Laura Pergolizzi fra New York har vært i kulissene i musikkbransjen i over 20 år og skrevet låter for andre artister, deriblant Rihanna, og platedebuterte allerede i 2001, men det var først med den Cavallo-produserte «Forever For Now» fra 2014 at ting begynte å skje.

Konserten på Union Scene ble utsolgt før de fleste rakk å registrere at den i det hele tatt var annonsert, og de 1300 som hadde sikret seg billett var tydeligvis godt kjent med repertoaret utenom den selvsagte avslutningen «Lost On You», for her var det kanonstemning fra første sekund. LP går på scenen med sitt firemannsband på bass, gitar, trommer og keyboards, og drar igang med den atmosfæriske «When We Touch», som bygger seg opp med en mektig basstrommebeat, og LP får vist frem en imponerende spennvidde på sin særdeles karakteristiske stemme.

Et sterkt øyeblikk kom midtveis i konserten, da den åpent lesbiske artisten sittende fremførte det akustiske tittelsporet fra sin nyeste skive «Churches», med tekststrofene “My church is love/ My church includes all of the above/ No questions askеd/ No one to judge” og “When I stepped into a chapel just to see/ When a woman has to hide their head from God to get a seat/ In any holy place, that’s not the place for me.

Union Scene var ubehagelig smekkfull denne kvelden (Folkens, det går an å trekke lenger inn i lokalet, og ikke stoppe opp og lage kork i det smale inngangspartiet til høyre for scenen, altså), med et dominant feminint publikum, men sjelden opplever man maken til stemning og allsang i et lokale, som mot slutten av «Strange», hvor LP holdt ut mikrofonen til publikum, som svarte med å løfte taket med et rungende «We are never, never, never, never gonna change” . En allsang som kun ble toppet av nevnte «Lost On You» etter halvannen time og 20 låter, før et himmelfallent publikum ruslet meget fornøyde ut i Drammensnatten.

Det bør nevnes at undertegnede hadde minimalt med forhold til LP før denne kvelden, da jeg på noen timers varsel ble bedt om å steppe inn etter sykdomsforfall i NRMs rekker, og stilte med absolutt null forventninger. Men ofte er det slike konserter som blir de største overraskelsene, og denne begivenheten med LP markerer seg som Årets Konsert så langt. Hadde jeg hatt tid til å bli bedre kjent med låtene før konserten, hadde muligens Den Hellige Sekser vært et faktum. Det ble en kanonaften for alle involverte på Union, som nok en gang viser seg som et av landets aller triveligste konsertsteder. 5,5/6

Tekst: Geir Amundsen