Kategorier
Nyheter Skiver

Little Cæsar | Eight

Little Cæsar var et av bandene som aldri helt passet inn i det musikalske landskapet da de debuterte på slutten av 80-tallet. Mens resten av bandene fra Los Angeles var opptatt av høyt hår og spandex-bukser, så disse karene ut som statister fra «Sons Of Anarchy», med dongerivester, motorsykler og tatoveringer.

Golden Robot

Little Cæsar var et av bandene som aldri helt passet inn i det musikalske landskapet da de debuterte på slutten av 80-tallet. Mens resten av bandene fra Los Angeles var opptatt av høyt hår og spandex-bukser, så disse karene ut som statister fra «Sons Of Anarchy», med dongerivester, motorsykler og tatoveringer. De fikk en liten hit med sin cover av Aretha Franklins «Chain Of Fools», og turnerte med både Kiss, Billy Idol og Jane’s Addiction, men det store gjennombruddet lot vente på seg. Ikke engang inkluderingen av David Bowies og John Lennons gitarist Earl Slick i rekkene hjalp nevneverdig på platesalget, og bandet svant hen i 1992. Vokalist Ron Young dannet det kortlivede Manic Eden sammen med restene av Whitesnake etter at Coverdale slo seg sammen med Jimmy Page.

Little Cæsar kom sammen igjen for konserter på starten av 2000-tallet, og er nå ute med sin tredje skive etter gjenforeningen. «Eight» fortsetter i samme spor som de foregående skivene, dette er på ingen måte nyskapende, men det har Little Cæsar heller ingen ambisjoner om å være. Dette er klassisk 70-tallsinspirert feel-good rock’n’roll med to gitarer, bass, trommer og vokal, (og gjerne litt kvinnelig kor!), hentet rett ut av lomma på Bad Company og The Rolling Stones, som på den instante åpninga «21 Again», mens en låt som «Crushed Velvet» kunne like gjerne vært ZZ Top.

Låten som skiller seg mest ut her, er uten tvil singelen «Time Enough For That», en innrøyka melodiøs rockeballade som i en annen tid ville vært konstant å høre på radio.  Og avslutninga «That’s Alright» minner om Aerosmith på sitt skitneste 70-tall. Vi må trekke også frem den rå, raspende stemmen til Ron Young som et annet trumfkort dette bandet har – mannen bobler over av sjel og intensitet, og kunne med litt flaks for lengst ha vært i et verdensnavn i et atskillig større band enn Little Cæsar.

Ikke glem at Little Cæsar spiller på Hard Rock Cafe i Oslo den 1. juni, og setter du pris på bunn ærlig hard rock’n’roll, kan nok dette bli en kveld du absolutt ikke bør gå glipp av. Vi har allerede avtale med vokalist Ron Young om en prat til neste nummer av Norway Rock Magazine.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 16.03.2018