Kategorier
Live

Lita Ford @ Glassheim, Jevnaker

Gode gamle Lita Ford var blitt hanket inn som hovedattraksjon på en metalfestival som ble arrangert inne på låven på Glassheim i Jevnaker, og rundt 300 sjeler hadde tatt turen ut på landet for å oppleve dama som var tungrockens ubestridte dronning på 80-tallet.

Lørdag 27.juli 2013

Gode gamle Lita Ford var blitt hanket inn som hovedattraksjon på en metalfestival som ble arrangert inne på låven på Glassheim i Jevnaker, og rundt 300 sjeler hadde tatt turen ut på landet for å oppleve dama som var tungrockens ubestridte dronning på 80-tallet. Hun tok seg en femten år lang pause før hun gjorde comeback med en katastrofal feilslått industriell skive i 2009, men er nå tilbake i det sporet hvor hun hører hjemme – melodiøs og tøff rockmed beina plantet i 70- og 80-tallet. Og hun ser fortsatt uforskammet godt ut til tross for sine 54 år. I backingbandet hennes finner vi pr 2013 meritterte folk som Mitch Perry (ex-MSG, Asia) på gitar og muskelbunten Bobby Rock (Vinnie Vincent, Nelson) på trommer. Åpningslåten er tydeligvis valgt på grunn av det lyriske budskapet, en cover av Elton Johns «The Bitch Is Back». I konsertens første halvdel får vi noen smakebiter fra fjorårets «Living Like A Runaway», deriblant tittelsporet, men kveldens første høydepunkt er «Gotta Let Go», hennes første solohitsingel. Vi kommer etterhvert inn i konsertsegmentet dedikert hennes uomtvistelig største skive, «Lita» fra 1988, men åpninga på «Back To The Cave» hangler så kraftig at hun ser seg nødt til å stoppe låten og begynne helt på nytt.  
Vokalmessig har hun aldri vært noen Janis Joplin, men hun gjør det vi kan forvente av henne. Og det er særdeles hyggelig at hun omsider er blitt såpass komfortabel med sin historie at hun spiller et par Runaways-låter for første gang i sin 30-årige solokarriere, og publikum tar entusiastisk imot «Cherry Bomb» og «Black Leather» før hun avslutter med sine to største solohits. «Close My Eyes Forever» er strålende, men man griper seg i å savne Ozzys vokal. Og helt til slutt er det tyggegummipop-perlen «Kiss Me Deadly» som sender publikum ut i sommernatten.
Riktig trivelig, var det. (Les intervju med Lita her!)

4/6 | Geir Amundsen

Foto: Geir Amundsen