Kategorier
Skiver

Lillasyster | Stormtrooper Boombox

Svenskene med det ganske så festlige og originale bandnavnet er nå ute med sitt sjette album. Men det er dessverre ikke så mye annet enn bandnavnet som er festlig. Lillasyster dundrer på med sin lettbeinte og ganske intetsigende liksom-metalcore

GAIN/Sony Music 

Svenskene med det ganske så festlige og originale bandnavnet er nå ute med sitt sjette album. Men det er dessverre ikke så mye annet enn bandnavnet som er festlig. Lillasyster dundrer på med sin lettbeinte og ganske intetsigende liksom-metalcore. Det er faktisk lenge siden jeg har hørt noe så irriterende dårlig som “Stormtrooper Boombox”, og jeg kan ikke selv med min største velvilje finne et eneste lyspunkt. Jeg er fullstendig klar over at bandet er enormt populære i Sverige og har innhøstet Grammiser og oppnådd suksess i Melodifestivalen. Sannsynligvis har de noen fans her til lands også, og de om det. Det er så absolutt ikke noe feil med å være hverken kommersielle eller populære, men i mine ører blir dette bare pinlig dårlig. Det gjør heller ikke saken bedre at de denne gangen synger på engelsk. Eksempelvis er låta “Monster Truck” så banal at jeg får lyst til å ødelegge noe. For ikke å snakke om tittelsporet, er det virkelig mulig? Tenk deg en totalt mislykket hybrid av Luksus Leverpostei, Limp Bizkit og Five Finger Death Punch. Der har du dessverre Lillasyster. Med andre ord fint lite positivt å si om denne skiva og de som mener noe annet skal få lov til det selvfølgelig. Liker du rock med flaue tekster, dårlig engelsk, autotune og sterkt begrensede musikalske ferdigheter så kan dette sannsynligvis funke.

At et makkverk av slike dimensjoner som dette blir gitt ut av et multinasjonalt plateselskap gjør ikke saken bedre. Det er rett og slett bare trist og en hån mot alle talentfulle band som drømmer om en platekontrakt.  

1/6 | Pål J.Silihagen

Utgivelsesdato 20. januar 2023