Kategorier
Nyheter Skiver

Ledfoot & Ronni Le Tekrø | A Death Divine

En skulle tro at Tim Scott ”Ledfoot” McConnell og Ronni Le Tekrø ville utgjøre en polarisert og umulig dikotomi, men faktum er at duoen tufter et supplerende oxymoron, hvis individuelle, musikalske nomenklatur ikke kommer på kant med makkerens.

TBC Records

En skulle tro at Tim Scott ”Ledfoot” McConnell og Ronni Le Tekrø ville utgjøre en polarisert og umulig dikotomi, men faktum er at duoen tufter et supplerende oxymoron, hvis individuelle, musikalske nomenklatur ikke kommer på kant med makkerens. Unektelig klinger materialet som presidert av McConnell og norsk-amerikanerens symfoniske tolvstrenggitar-teknikk, men Tekrøs vesen skinner sterkt og uavkortet. Jeg kan eksempelvis vanskelig forespeile meg det sangharmoniske og 60-tallsinfluerte refrenget i ”High Time” avstedkomme uten Tekrøs tilstedeværelse, som nok bidrar til å overdra skiva psykedeliske skimmer. Symbiotiske ”A Death Divine” er blant årets beste fonogrammer, tilvirket med minimal staffasje. Foruten nevnte tolvstrenggitar, og totningens elektriske fargepalettfjøl, tilkommer vokal fra begge parter, samt basale rytmebokser. ”A Part Of Me” åpner riktignok for nennsom bassgitar og slagverk, men i det store og hele fanges lyden av to musikkveteraner i ett og samme rom, med etterstilte sangkor. At vokalleveransen stundom fremstår sprukken og skitten bestyrker prosjektets inderlighet og nerve; dette blir særlig påtakelig i det fremragende åpningssporet ”Cold Lonely Night”, grunnet på nydelige barokk-progresjoner og et koppel forpinte amerikanske bluesartister fra forrige århundre.

Du kan påregne sjelfull omgang med gigantomane mollakkorder når Ledfoot skaper musikk; adderes Tekrøs versatilitet, improvisasjonsteft og soniske fargeleggingsevne spirer et temmelig eiendommelig uttrykk, evnet å besnære mørke folkesjeler på begge sider av Atlanteren. Lamenterende, dynamiske og harmonisk spennende ”Open The Door” avrunder albumet på best tenkelig vis. Det er å håpe at Ledfoot og Tekrø, de fineste rustne herrer Norge huserer, begår flere skiver sammen.

4/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato 02.oktober 2020