Kategorier
Skiver

Lana Lane | Neptune Blue

Det har gått nærmere ti år siden vi hørte fra Lana Lane sist. Siden den gang har hun signert en kontrakt på flere album med Frontiers. Ektemann Erik Norlander står for produksjonen, og tar seg av keyboards. Jeff Kollman har kommet inn på gitar, og burde vært et kjent navn for mange.

Frontiers

Det har gått nærmere ti år siden vi hørte fra Lana Lane sist. Siden den gang har hun signert en kontrakt på flere album med det italienske plateselskapet Frontiers. Ektemann Erik Norlander står for produksjonen, og tar seg av keyboards. Jeff Kollman har kommet inn på gitar, og burde vært et kjent navn for mange.

Lane har en historie for å ha elementer fra melodisk metal på sine utgivelser, men har denne gangen beveget seg mer i retning klassisk AOR, noe som overhode ikke passer henne dårlig. Stemmen er fortsatt inntakt, men bærer nok preg av å ha blitt mer voksen, noe som er en kjensgjerning for vokalister. Åpningssporet «Remember Me» ligger mer i det velkjente elementet fra Lane, selv om riffet er enkelt gjennomført. Norlanders kirkeorgel sørger for at gjenkjennelsesfaktoren fortsatt er til stede. Refrenget er catchy, og legger lista for albumet. Norlander er hjertelig tilstede gjennom hele plata, og keyboardene hans ligger langt framme i lydbildet, med et lydlandskap vi kjenner igjen fra hans tidligere eskapader.

Refrengene er gjennomgående det som legger seg best i ørene, der ovennevnte «Remember Me», «Under The Big Sky» og spesielt «Come Lift Me Up» trekkes frem som iørefallende. Dessverre spriker plata i overkant mye, og det blir vanskelig å trekke en rød tråd gjennom utførelsen. Musikalsk er utførelsen upåklagelig, og spesielt gitarist Kollman står til godkjent på prøven. Lana Lane er en artist vi har forventninger til, og selv om «Neptune Blue» er ei fin plate, vet vi at hun har mer å komme med. For all del; det er mye som er fint på albumet, men en artist av denne kvaliteten har utvilsomt mer å komme med.

3,5/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 28.januar 2022