Kategorier
Skiver

Lamb Of God | VII: Sturm Und Drang

Livet har ikke vært bare enkelt for Lamb of God siden de sist ga ut plate. Vokalist Randy Blythe har vært gjennom en rettssak for å ha dyttet en fan ned fra scenen i Praha, med et dødelig resultat. Blythe ble frifunnet i rettssalen, og bandet kunne igjen fokusere på musikken. Og godt er det, for på «Sturm Und Drang» er det rett på den kompromissløse metalen bandet etter hvert har blitt kjent for.

Nuclear Blast

Livet har ikke vært bare enkelt for Lamb of God siden de sist ga ut plate. Vokalist Randy Blythe har vært gjennom en rettssak for å ha dyttet en fan ned fra scenen i Praha, med et dødelig resultat. Blythe ble frifunnet i rettssalen, og bandet kunne igjen fokusere på musikken. Og godt er det, for på «Sturm Und Drang» er det rett på den kompromissløse metalen bandet etter hvert har blitt kjent for. Med det som føles som et eviglangt åpningssnerr over et hamrende riff er tonen satt. Riffet på andrelåta «Erase This» står ikke tilbake for noe Lamb of God har laget tidligere. Det er nok testosteron i både vokal, trommer og gitar. Ingen overraskelser. «512» er en låt som leker enda mer melodier, og det sitter som en kule. Men det først på «Embers» at man blir revet litt vekk fra komfortsonen. Her har Lamb of God fått med seg Deftones-vokalist, Chino Moreno. Og det høres godt. Uti låten får man den litt drømmende Deftones-sounden blandet med Blythes snerring. Og det låter utrolig kult. Det hadde ikke vært meg imot om de samarbeidet mer, for dette var match, og bidrar til en enda større dynamikk i det musikalske uttrykket.

The Dillinger Escape Plans Greg Puciato bidrar også på denne platen, på den solide sistelåten «Torches». Det eneste jeg klarer å sette fingeren på er at jeg ikke får den balladepregede «Overlord» til å sitte helt. Men det er for småplukk å regne. Denne platen kommer til å få mange runder i platespilleren blant de trofaste. Det er på ingen måte noen ny oppskrift Lamb of God følger, men det er en oppskrift de kan bedre enn de fleste per dags dato.

5/6 | Lars Martin Gimse

Utgivelsesdato 24.juli 2015