Kategorier
Nyheter Skiver

Kreator | Hate Über Alles

Tittelen sier sitt, Kreator er ikke blitt mindre sinna med årene. Snarere tvert i mot synes jeg. Jeg er ikke veldig glad i den melodiøse siden som har kommet frem på de siste skivene. Det er melodier her også, men jeg finner de mer dempet og melankolske, og det kan jeg like.

Nuclear Blast

Tittelen sier sitt, Kreator er ikke blitt mindre sinna med årene. Snarere tvert i mot synes jeg. Jeg er ikke veldig glad i den melodiøse siden som har kommet frem på de siste skivene. Det er melodier her også, men jeg finner de mer dempet og melankolske, og det kan jeg like. Uansett synes jeg det låter sintere og kvassere, noe produksjonen er et viktig bidrag til. Det er mer råskap denne gangen, og langt fra så polert som vi er blitt servert det siste tiåret. Det er tittelsporet som åpner. Ja, etter introen som bærer navnet «Sergio Corbucci Is Dead». Vi snakker regissøren til flere spaghetti western-filmer, noe som selvsagt farger introen.

SÅ er det duket for hatet. Første singel, og en låt som hadde sin livepremiere under årets Inferno. Jeg likte umiddelbart verset og sleit mer med refrenget, men tiden leger alle sår, som det heter. Jeg er god venn med låta nå. Denne følges opp av sinnathrasheren «Killer Of Jesus». Her er det mer energien enn låta som gir meg fot. Rart med det, da liker jeg mer tunge drivende «Crush The Tyrants» og den catchy melankolske «Strongest Of The Strong». Etter snart førti år som band debuterer Kreator med kvinnelig vokal. Sofia Portanet heter fruentimmeret på «Midnight Sun», og jeg synes faktisk den låta er litt kul. Melodiøst og uvant, javisst, men den har en melankoli som appellerer til meg.

Siden sist er det blitt en endring i besetningen. Ny bassist er Frédéric Leclercq, som før sin inntreden i Kreator har spilt fjorten år i Dragonforce. Han har kommet med mye inputs og har skrevet mye av «Dying Planet», som er en tung og litt annerledes låt. Som gammel fan er vi langt unna karrierebeste, men skiva er sintere og de gjør noen nye varianter jeg synes de kommer unna med stort hell. (Kreator-intervju i neste nummer av NRM! Bestill det her og nå!)

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 10.juni 2022