Kategorier
Skiver

Knogjärn | Mera Bedövning

Et nytt bekjentskap for meg, svenske Knogjärn – men de har allerede en god del album i bagasjen, og etter musikken å dømme vil jeg tro at de fleste diehards under metalcore-fanen er godt kjente med svenskene fra før.

Indie Recordings

Et nytt bekjentskap for meg, svenske Knogjärn – men de har allerede en god del album i bagasjen, og etter musikken å dømme vil jeg tro at de fleste diehards under metalcore-fanen er godt kjente med svenskene fra før.

Ved første gjennomlytt er det få, om noen overraskelser som venter. Det bjeffes og skrikes med cleanvokal der det passer, og de obligatoriske breakdowns er akkurat der de skal være. Den største originalfaktoren, og det de også skal ha aller mest cred for, er at de synger på morsmålet. Sånt settes alltid pris på.

Ellers er det veldig tight metalcore utført av en habil og sulten gjeng som utfører sitt virke godt her. Enkelte gode perler finnes også, som «Inte Mitt Fel» som kan påføre både prolaps og nakkesleng på de aller fleste, eller «Aldrig Mer» – noe så sjeldent som en EMO-infisert metallcorelåt jeg får lyst til å sette på igjen. Sinnataggen «Kopplet Rundt Min Hals» må også nevnes der Knogjärn får den totalt utbrukte sinnavers/syngerefreng til å fungere sjeldent godt. 

Ellers er det ingen direkte dårlige spor på skiva, kanskje sett bort ifra den i mine øyne totalt unødvendige avslutteren «Snabbhatskedja» på 36 sekunder. Hadde den vært plassert midtveis kunne jeg sett et visst poeng med den, men da den egentlig kun fremstår som et irritasjonsmoment etter «Akta Dig» som fint kunne ha rundet av på egen hånd blir den bare – vel, irriterende.

Konklusjonen blir da en OK+ utgivelse med en del bængers og uten noen reelle fillers, men som de aller fleste andre metalcore-band skulle jeg virkelig ønske at det gikk an å bryte reglene som tydeligvis er hugget i sten bittelitt. 

4/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 27.januar 2023