Kategorier
Skiver

Knights Of The Realm | Knights Of The Realm

Bak navnet Knights Of The Realm finner vi to av svensk hardrocks ringrever i form av Eclipse-gitarist Magnus Henriksson og Tiamat-trommis Lars Sköld. Og som låttitler som «Heavy Metal», «Chains Of Metal», «Blood On Steel» og «Metal Attack» mer enn antyder, så har vi her å gjøre med 80-talls klassisk heavy metal.

Playground Music

Bak navnet Knights Of The Realm finner vi to av svensk hardrocks ringrever i form av Eclipse-gitarist Magnus Henriksson og Tiamat-trommis Lars Sköld, supplert med vokalist Marcus Von Boisman. Og som låttitler som «Heavy Metal», «Chains Of Metal», «Blood On Steel» og «Metal Attack» mer enn antyder, så har vi her å gjøre med klassisk heavy metal av 80-tallet, solid tuftet på band som Saxon, W.A.S.P., Manowar og Accept. Og det er heldigvis gjort med både selvironi og en god posjon humor i tillegg til en genuin kjærlighet til sjangeren. Tekstmessig er dette selvsagt så klisjéfylt som det er mulig å få det, men det er også meningen – karene skrev lattermildt ned de 40 mest heavy metal-assosierte ordene de klarte å finne på, a la metal, fight, blood, steel, night, beast, hell og thunder, og skrev tekstene ut i fra det. De legger overhodet ikke skjul på inspirasjonskildene, så her kan du like gjerne la det gå sport i å finne ut hvilke band som har inspirert hvilke låter mest. For min egen del oser «Heavy Metal» av Pretty Maids (nærmere bestemt «Back To Back»), den glimrende «Fields Of Fire» er lillebroren til Dokkens «Unchain The Night», mens både «Chains Of Metal» og «Blood On Steel» har en gjeld til Judas Priest og Accept.

Selv om dette musikalsk sett grenser til det stupide, så er det samtidig en påminnelse om hvorfor man ble fan av denne musikksjangeren i utgangspunktet, for det er gjort med både respekt og humor, samt at det er gnistrende fremført. Det oser av spilleglede og at gutta har hatt det gøy med dette, og det smitter over på lytteren. Jeg er ikke i tvil om at dette i større grad er den skiva som den 14-årige Magnus från Kiruna drømte om å lage da han satt på gutterommet og hørte på Yngwie, enn det den nyeste Eclipse er. Setter man seg ned for å lytte kritisk til denne skiva for å finne noe intelligent og originalt, så er det ikke vanskelig å slakte den. Men ta deg et par øl og vreng opp volumet, så kan du få tre riktig artige kvarter i selskap med de svenske ridderne. (Forøvrig har vi intervju med Magnus Henriksson i nyeste nummer av NRM, og det kan du sitte og lese i løpet av to minutter om du benytter denne linken!)

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 12.november 2021