Kategorier
Nyheter Skiver

Kings X | Three Sides Of One

14 år skulle det altså ta før vi hørte fra King´s X igjen, det var nesten så man ga opp håpet, men da vi pratet med bassist og vokalist Doug Pinnick i november i fjor, ble vi plutselig litt høyere i krona igjen, for han bar bud om at ei ny skive var på trappene, og fri og bevare oss vel, nå er den her.

InsideOut

14 år skulle det altså ta før vi hørte fra King´s X igjen, det var nesten så man ga opp håpet, men da vi pratet med bassist og vokalist Doug Pinnick i november i fjor, ble vi plutselig litt høyere i krona igjen, for han bar bud om at ei ny skive var på trappene, og fri og bevare oss vel, nå er den her. Det blir alltid knyttet spenning til nye utgivelser fra artister som ikke har latt høre fra seg på en stund, og jeg må innrømme at jeg også følte spenningen da jeg satte på «Three Sides Of One» for første gang. Av erfaring vet jeg at Kings X kan oppleves som vanskelig tilgjengelig ved første gjennomlytting, noe som også var tilfelle denne gangen. Jeg følte ikke at låtene nådde inn hos meg, men heldigvis er jeg av den tålmodige typen, og sakte men sikkert vokste skiva godt på meg. Spesielt de harmoniske partiene treffer meg midt i godviljen, men også den oppriktige måten Pinnick alltid synger på. Han har en troverdig måte å synge på som få gjør ham etter. Spesielt etter å ha intervjuet ham to ganger, fremstår han som enda mer troverdig. Energien trioen har i såpass voksen alder er heller ikke til å stikke under en stol. De kjører på i samme agressive stil som de alltid har gjort, og inngår ikke kompromisser på noe som helst vis. Likevel har de den følsomme siden, som treffer meg på en måte som svært få andre artister gjør. «Nothing But The Truth» er ei sånn låt, og inderligheten Pinnick viser er uovertruffen. Denne gangen har de delt mer på lead-vokalen, og til og med trommis Jerry Gaskill har fått lede an på sine tre bidrag. Denne allsidigheten i bandet er vi kanskje mer vant til fra band som Eagles, Doobie Brothers, Queen og Toto, men det hersker ingen tvil om at King´s X består av tre over snittet gode vokalister. Nå skal det sies at Pinnick innehar den stemmen som påvirker mest, men variasjonen i vokalen på plata oppleves som en styrke, ikke en svakhet.

Produsent Michael Parnin har virkelig gjort jobben med å få gutta til å legge seg i selen med tanke på harmonier og koring. Deilig! «Three Sides Of One» er et kjærkomment comeback, til tross for at bandet aldri har uttalt at de var oppløst. (Intervju med Doug Pinnick i nyeste nummer av Norway Rock Magazine! Kjøp det her og nå!)

5/6 Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 02.september 2022