Kategorier
Nyheter Skiver

King Kobra | II

Amerikanske King Kobra er ute med sin andre skive etter comebacket med Paul Shortino på vokal, og det er muligens derfor de har kalt skiva «II» til tross for at det er deres sjette album, og «III» kom i 1988.

Frontiers

Smak først litt på låttitler som «Hell On Wheels», «Running Wild», «Knock Them Dead» og «When The Hammer Comes Down», og så gjetter du hvordan musikken høres ut. Helt riktig, det er 80-talls Gumby Metal, skikkelig pludrende, utdatert og klisjefyllt fotgjengerrock du har hørt tusen ganger før i atskillig bedre tapninger. Amerikanske King Kobra er ute med sin andre skive etter comebacket med Paul Shortino på vokal, og det er muligens derfor de har kalt skiva «II» til tross for at det er deres sjette album, og «III» kom i 1988. Utenom Shortino er besetningen akkurat den samme som på den klassiske debuten «Ready To Strike» fra 1985, en skive som ruver skremmende høyt på min Tidenes Skive-liste. Og forskjellene mellom disse to er enorme, kanskje tydeligst på grunn av vokalistene – der orginalsanger Mark Free hadde en fløyelsmyk tenor, er Shortino atskillig mer raspete. Trommislegenden og bandhøvdingen Carmine Appice har nå faktisk nådd pensjonsalderen, og spiller på langt nær så kontant og energisk som han gjorde i sine gyldne år med Cactus, Ozzy Osbourne, Blue Murder og Vanilla Fudge.

Men det store problemet er låtmaterialet. De færreste av disse låtene hadde kvalifisert seg til en B-side på singlene fra «Ready To Strike» engang, kanskje med unntak av «Got It Coming», hvor man i det minste kjenner den vage eimen av gammel storhet. Det hjelper heller ikke at låtene generelt er alt for lange, og når grunnideen er syltynn, blir det et ork å høre igjennom 5-6 minutter. Det hadde vært lov å håpe på mye bedre fra såpass drevne musikere med mye snacks på CVene, men dessverre holder ikke låtmaterialet mål – denne gangen heller.

2/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 05.juli 2013