Kategorier
Skiver

Kanaan | The Odense Sessions

I serien “Skiver Som Ikke Er For Alle” melder Kanaan seg på, som like godt dro over til Danmark for å skrive og spille inn sær rock. Med fire kutt og spilletid som strekker seg fra 08:11 til 14:20 er premisset satt, og det er ganske lett å trekke paralleller til både Hedvig Mollestad Trio og nykomlingene Astrosaur da det er instrumental jambasert rock det går i.

El Parasio Records

I serien “Skiver Som Ikke Er For Alle” melder Kanaan seg på, som like godt dro over til Danmark for å skrive og spille inn sær rock. Med fire kutt og spilletid som strekker seg fra 08:11 til 14:20 er premisset satt, og det er ganske lett å trekke paralleller til både Hedvig Mollestad Trio og nykomlingene Astrosaur da det er instrumental jambasert rock det går i. Men i motsetning til nevnte sliter jeg litt med å finne knaggen som kiler nysgjerrigheten min – dette “hva”et som jeg aldri helt har klart å definere, men som gjør at jeg bare høre skiva ut og umiddelbart høre den enda en runde.

For å ta det positive er dette helt klart meget habile musikere som spille ting de virkelig elsker, og allerede der er mye på plass og vil garantere treffe flere likesinnede på veien. Men for å da samtidig ta med de negative – åpningssporet “Seemingly Changeless Stars” spenner seg over praktisk talt én akkord over de snaue 12 minuttene det varer, og det blir for ensformig for undertegnede – en enorm dynamisk oppbygning til tross. Da står det bedre til med etterfølgeren “Of Raging Billows Breaking On The Ground” – der skjer det litt mer i løpet av spilletiden og gjør den til en aldri så liten favoritt blant kvartetten på skiva.

Den avslutter også litt mer upbeat med swingende “Urgent Excursions To The Tundrasphere” – og gjør meg samtidig på hvilke substanser bandet bruker for å komme opp med låttitler – og den også beveger seg litt mer enn hva åpningskuttet gjør så selv om 14:20 virker litt i lengste laget avslutter den samtidig “The Odense Sessions” på en utmerket måte hvis man liker den slags. Alt i alt en bra debut av Kanaan, og jeg sitter med en følelse av at disse rocker bra fra seg live.

4/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 14.februar 2020