Kategorier
Nyheter Skiver

Kampfar | Ofidians Manifest

Kampfar fra Østfold er ute med sin åttende skive, og etter 25 år i bransjen begynner herrene virkelig å få grepet på dette med black metal!

Indie Recordings

Jeg kan ikke si jeg er blodfan av hele katalogen til østfoldingene, men de seneste skivene har vært et realt løft. Og det bare fortsetter. Dette er god ekstrem metal, hovedsakelig på norsk. Jeg tør påstå jeg fattet interessen for å sjekke ut skiver igjen etter og ha sett dem live, for der er gutta virkelig i sitt ess. Nå er vi kommet til plate nummer åtte, og etter min mening bandets sterkeste. Gruppas 25-årsjubileum starter med «Syndefall», og det som slår meg er Dolks vokal. Han synger da langt bedre enn tidligere. Selv om det ofte er blackmetal-vokal synges ordene likevel tydelig. Nå mener jeg bestemt at vokalen også er mer variert enn tidligere. Agnete Kjølsrud er forøvrig med på den tunge rocka «Dominans» en låt jeg har tro på vil kapre en del nye fans. Jeg har veldig sansen for «Natt» som er en rett i tryne svartmetaller som går over i et pianoparti og videre over til et mer uvant parti som får meg til å tenke på Shining. Den tunge, groovende «Eremitt» er også på favorittlista, med sitt majestetiske midtparti. Nå er det mye bra her altså, et virkelig sterkt album fra Kampfar. 5/6 | Ronny Østli

Sjekk også intervju med Dolk i Kampfar her!