Kategorier
Nyheter Skiver

Kalandra | The Line

Litt på siden av hva man vanligvis anmelder i denne blekka, den norske alt.popgjengen som befinner seg i samme musikalske gate som Fay Wildhagen og Highasakite. «The Line» passer bra til det mørke og våte høstmørket.

By Norse Music

Litt på siden av hva man vanligvis anmelder i denne blekka, den norske alt.popgjengen. Derfor litt på siden av hva man vanligvis hører på og, men det er alltid velkomment med unntak. 

Jeg vil si at Kalandra befinner seg i samme musikalske gate som Fay Wildhagen og Highasakite, og kanskje til tider har hentet litt vel mye inspirasjon fra sistnevnte. «The Line» begynner med en 6 minutters lang oppbygning i «Borders», tilfeldigvis titulert likt som Wildhagens siste album, med sin vakre lavmælte start som ender virkelig massivt og er en nydelig måte å introdusere seg for det norske platemarkedet på. 

Det første jeg la merke til ved første gjennomlytt var, i tillegg til at det knapt finnes ett svakt spor i løpet av skivas 50 minutter lange spilletid, var hvor ekstremt mer egenart Kalandra får på de to sporene der vokalist Katrine Stenbekk går over til å synge på norsk – nemlig «Virkelighetens Etterklang» og «Ensom». Absolutt noe å tenke på til neste gang. 

Jeg pleier sjeldent å legge meg borti selve låtskrivingen og arrangering når jeg mener noe om andres musikk – men at Kalandra bare brått stopper «Brave New World», et av albumets sterkeste spor, etter tekstlinjen «You woke a fire inside of me» istedet for å gå tilbake til det nydelige nynnerefrenget en siste gang med fullt trøkk forstår jeg lite av. En altfor bra låt til å bare stoppe på den måten. 

Det er forøvrig det eneste jeg har å trekke for, ved siden av en som nevnt litt vel åpenbar nikk til Highasakite, så da ender vi tross alt på et meget bra debutalbum med utelukkende sterke låter utført av noen særdeles dyktige musikere med en absolutt nydelig vokal i front. Bra produsert også, så når «It Gets Easier» ender lyttingen med like sterk oppbygning som «Borders» – basert på fire akkorder på rundgang og som ender med en lovnad om at det vil bli bedre (ekstremt passende i disse tilsynelatende endeløse korona tider), så vil jeg tro at Kalandra ser seg meget fornøyde med jobben og resultatet. 

«The Line» passer nemlig ekstremt bra til det mørke og våte høstmørket om dagen og får mang en avspilling her i hus i hvertfall. Bra jobbet folkens! 

5/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato 23.oktober 2020