Kategorier
Multimedia Nyheter

Journey | Live In Manila

Få band kan fremvise en større Askeladden-historie enn det Journey opplevde etter at de nok en gang fant seg selv uten vokalist i 2007. Forsøk på å erstatte Steve Perry med først Steve Augeri og så Jeff Scott Soto hadde feilet. Så en kveld sitter Neal Schon og surfer på Youtube, og finner opptak av den lutfattige filippineren Arnel Pineda som synger Journey-låter med coverbandet The Zoo.

Eagle Vision

Få band kan fremvise en større Askeladden-historie enn det Journey opplevde etter at de nok en gang fant seg selv uten vokalist i 2007. Forsøk på å erstatte Steve Perry med først Steve Augeri og så Jeff Scott Soto hadde feilet. Så en kveld sitter Neal Schon og surfer på Youtube, og finner opptak av den lutfattige filippineren Arnel Pineda som synger Journey-låter med coverbandet The Zoo. De tar kontakt, flyr ham over til San Francisco for en audition, ansetter ham og spiller inn «Revelation», som blir en braksuksess. Det høres ut som en Hollywood-film. «Live In Manila» dokumenterer Pinedas hjemkomst til Filippinene i 2009, nå som frontmann i ett av USAs største band.

Det virker som om et bredt tverrsnitt av Manilas befolkning dukket opp på denne konserten, fra dresskledte forretningsmenn og husmødre til rockere, i alderen 10 til 80, og naturlig nok har Pineda fått stjele rampelyset fullstendig denne gangen. De andre fire leverer selvsagt varene musikalsk, og spesielt Neal Schon er i storform (men han er konstant i storform). Nok en gang imponeres man av trommis Deen Castronovos vokale prestasjoner på de tre låtene han synger. (Ikke overraskende ble han seks år senere frontmann og vokalist i supergruppa Revolution Saints, som ga ut debutskiva si i februar 2015, med både Pineda og Schon som gjesteartister – livedebuten finner sted i Milano i april i år. Castronovo fikk tidligere i år sparken og ble erstattet av sin forgjenger, Steve Smith.)

Setlista fokuserer naturlig nok på den da nye «Revelation» ispedt alle klassikerne fra 70- og 80-tallet – de fleste låtene fra ultraklassikeren «Escape» blir også fremført. Konserten viser at Journey på langt nær er ferdige – ansettelsen av Pineda ga dem en vitamininnsprøytning, og det låter helt kule. Selvsagt vil den mest konservative fansen ikke akseptere Pineda i front av deres favorittband, men de sammenligner ham bare med Steve Perry på høyden for 30 år siden, og gir ikke Pineda kredit for innsatsen, og for at han faktisk reddet Journeys videre eksistens.

Seks år etter at denne konserten første gang ble sluppet på DVD, relanseres den nå på Blu-Ray med to bonus-CDer. Både lyd og bilde er krystallklart – konserten ble filmet med et 4K HD-kamera, det nyeste og beste på markedet den gang. Skal man pirke, så kan man si at den kanskje blir i lengste laget, med 27 låter og soloer, men du får i hvert fall valuta for pengene. Er du fan, og ikke anskaffet deg denne da den opprinnelig ble sluppet på DVD i 2009, så kjøp i trygg forvissning om at bedre dokumentasjon av Journeys renessanse er ikke å oppdrive.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 09.09.2016

Les også et intervju vi gjorde med Journey i 2011.