Kategorier
Litteratur Nyheter

John Corabi | Horseshoes and Hand Grenades

John Corabi er utvilsomt mest kjent som vokalisten som erstattet Vince Neil i Mötley Crüe i 1992, og lagde den selvtitulerte skiva som mange, deriblant Mick Mars, anser som den beste skiva Mötley noensinne gjorde – og som andre knapt anerkjenner.

Rare Bird Books

John Corabi er utvilsomt mest kjent som vokalisten som erstattet Vince Neil i Mötley Crüe i 1992, og lagde den selvtitulerte skiva som mange, deriblant Mick Mars, anser som den beste skiva Mötley noensinne gjorde – og som andre knapt anerkjenner. Men han har bl. a. også lagd to skiver med Bruce Kulick fra Kiss under navnet Union, han har spilt gitar i Ratt i åtte år (han ble spurt om å være vokalisten, men ville ikke nok en gang overta for orginalvokalisten i et platinumsband), han var med på å starte Brides Of Destruction med Nikki Sixx og Tracii Guns, og han sang på tre skiver med The Dead Daisies. Og innimellom dette har han rukket å bli så desillusjonert med musikkbransjen at han i praksis la opp og jobbet i 2005 som trailersjåfør!

Boken er tredelt, hvorav den første delen er den kjedeligste – om hans barndom og oppvekst i Philadelphia. Men også her er det interessante historier, både om hans seriemorder-nabo, og om hans onkel Jack, som misbrukte utallige barn seksuelt, deriblant Corabis søster og bror – og som ble nådeløst udødeliggjort i Mötley Crüe-låten «Uncle Jack». Boka skyter fart når han i del to flytter til Los Angeles for å satse på musikken, og etter flere fruktløse år platedebuterer han omsider, 32 år gammel, med bandet The Scream og kultklassikeren «Let It Scream». (Kanonskive! Check it out, kidz!) Bandet var på vei oppover, men strandet naturlig nok da Corabi fikk tilbudet fra Mötley Crüe, og noen elleville år fulgte. Resten av 90-tallet var harde, selv i et band med en ekte Kiss-gitarist tjente de knapt nok penger til å forsørge familiene sine. Han lagde skiver og turnerte med Eric Singer Project, og tjente til livets opphold med å spille i coverband sammen med andre kjente musikere som f.eks. Billy Duffy (The Cult) og Jerry Cantrell (Alice In Chains).

Del tre av boka er fra han flytter til Nashville og frem til i dag, hvor hans år i The Dead Daisies er det mest profilerte. Han snakker også om sine mislykkede forhold og ekteskap, og er ikke redd for å namedroppe alt fra Whitney Houston og Sandra Bullock til Gene Simmons, Brian May og Eddie Van Halen i artige anekdoter. Corabi fremstår som en trivelig og jordnær kar som er mye mer opptatt av musikken enn av suksessen – noe flere av hans karrierevalg bekrefter. Fyren er rett og slett Hel Ved, og boka hans borger også for noen fine lesekvelder med The Scream, Mötley Crüe, Union og The Dead Daisies som lydspor.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 14.juni 2022