Kategorier
Skiver

Joel Hoekstra’s 13 | Dying To Live

For de som ikke kjenner til navnet Joel Hoekstra, kan det opplyses at han har spilt gitar i både Night Ranger og Trans Siberian Orchestra, og er for tiden på turne med Whitesnake. Dette er hans fjerde soloalbum, og det første som ikke er instrumentalt, og for et stjernelag med kompiser han har fått med seg!

Frontiers

For de som ikke kjenner til navnet Joel Hoekstra, kan det opplyses at han har spilt gitar i både Night Ranger og Trans Siberian Orchestra, og er for tiden på turne med Whitesnake. Dette er hans fjerde soloalbum, og det første som ikke er instrumentalt, og for et stjernelag med kompiser han har fått med seg! På trommer finner vi Vinnie Appice (ex-Dio, Black Sabbath), bassen tafses av Tony Franklin (Blue Murder, The Firm), Derek Sherinian (ex-Dream Theater, Alice Cooper, Black Country Communion) står for tangentene og vokalen deles mellom Russell Allen (Adrenaline Mob, Symphony X) og Joels kollega fra Trans Siberian Orchestra, Jeff Scott Soto (ex-Malmsteen, Talisman, Journey osv.) Til tross for stjernegalleri er dette 100% Hoekstra’s album. Han har skrevet alle låtene, tekstene og produsert, og til motsetning til mange andre gitaristalbum, er dette veldig låtfokusert, og ikke solofokusert. Åpningslåta «Say Goodbye To The Sun» er et monster som minner veldig om et aggressivt Dio – ikke minst på grunn av Allens vokal. Også den blytunge tittellåta gir kraftige Dio-assosiasjoner. Et par av låtene går rett inn i hodet med en gang – den melodiøse og refrengsterke rockeren «Until I Left You» som er Jeff Scott Sotos første bidrag (tenk Joe Lynn Turner-Rainbow!), og den aldeles strålende og Foreigner-aktige «Changes». Den mest annerledes – eller malplasserte – låta på skiva er utvilsomt avsluttende «What We Believe», en duett mellom Soto og Chloe Lowery, også fra TSO, som til tider kan minne om et halvakustisk Led Zeppelin, men låta blir litt for lang med nærmere seks minutter.

Det var vel ikke mange som hadde forventet store ting fra soloalbumet til en forhenværende Night Ranger-gitarist som nesten aldri har fått vist frem sine kompositoriske talenter, men dette var virkelig en  særdeles hyggelig overraskelse fra Joel Hoekstra. Dette er gjennomført og bunnsolid på alle felt, og utsiktene for neste Whitesnake-skive virker plutselig så uendelig mye lysere.
Les intervju med Joel Hoekstra her!

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 16.oktober 2015