Kategorier
Skiver

Jeff Scott Soto | Complicated

Vår venn Jeff Scott Soto har ikke for vane å sitte mye i ro, og utgivelsene har kommet jevnt og trutt gjennom hele karrieren. Mindre enn sju måneder har gått siden «The Duets Collection, vol. 1» kom ut, og nå er jaggu «Complicated» allerede klar for butikkhyllene.

Frontiers

Vår venn Jeff Scott Soto har ikke for vane å sitte mye i ro, og utgivelsene har kommet jevnt og trutt gjennom hele karrieren. Mindre enn sju måneder har gått siden «The Duets Collection, vol. 1» kom ut, og nå er jaggu «Complicated» allerede klar for butikkhyllene. Hva kan vi så forvente oss fra den godeste Soto i 2022? Oppskriften er stort sett den samme som da «Wide Awake (In My Dreamland)» kom i 2020, med flerbruksmannen Alessandro Del Vecchio på keyboards, bass og kor, Sotos faste trommis Edu Cominato, samt gitaristen Fabrizio Sgattoni, som gjorde sin debut på sistnevnte skive i JSS-sammenheng. Låtene er i hovedsak skrevet av Soto og Del Vecchio, og gjenkjennelsesfaktoren fra forrige skive er påfallende. Melodien ligger i fokus, med glimrende musisering i alle ledd. Stemmen til Soto har ikke forandret seg mye heller, den er fortsatt like kraftfull og energisk som vi er vant til. Han har fortsatt mye å gi stemmemessig, og virker ikke å preges nevneverdig over å snart være voksen. Han har mer bunn i stemmen enn tidligere, men det er et naturlig følge av å eldes, og han bruker denne effekten for det den er verdt.

Trommis Cominato og ikke minst gitarist Sgattoni må trekkes frem, for det leveres til meget fra begge leire. Cominato er en kreativ trommis, med et godt øre for musikken, og legger de heftigste fills der de passer som best. Sgattoni kom fra venstre flanke på Sotos forrige album (om man ser bort fra duettskiva fra 2021), og gjorde svært god figur den gang. Han har ikke ligget på latsiden denne gangen heller, og leverer særdeles godt påde på riffing og på gnistrende soli. At han ikke har blitt snappet opp av flere artister enda er overraskende. Hans bruk av arpeggioer kan tidvis minne om våre svenske venner John Norum og Yngwie Malmsteen, så han har nok luktet litt på styrkedrikken deres gjennom oppveksten.

«Complicated» er ei svært jevn skive, det er ikke noen av låtene som stikker seg mye ut fra røkla, men om jeg ble tvunget til å velge, tror jeg tittelkuttet ligger best an. Et svært catchy refreng på den rakkeren der.

Men er da vår venn Jeff fortsatt å stole på? Visst pokker. Løyp og kjøyp!

4,5/6 Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 06.mai 2022