Kategorier
Skiver

Insidious Disease | After Death

Ti år har det tatt dette stjernelaget å følge opp debuten «Shadowcast». Insidious Disease ble startet av Dimmu Borgirs Silenoz og vi finner Marc Grewe (Morgoth), Shane Embury (Napalm Death), Cyrus (Susperia) og Tony Laureano (Nile) i de øvrige rollene.

Nuclear Blast

Ti år har det tatt dette stjernelaget å følge opp debuten «Shadowcast». Insidious Disease ble startet av Dimmu Borgirs Silenoz og vi finner Marc Grewe (Morgoth), Shane Embury (Napalm Death), Cyrus (Susperia) og Tony Laureano (Nile) i de øvrige rollene. Som Silenoz sier er ikke målet å lage noe nyskapende, men å være en vennegjeng som lager musikk de liker når de treffes. Og den musikken er klassisk death metal. Det er nedstemt,  tungt og det går ikke altfor fort. Blastbeasts finner vi kun som krydder i noen få låter. «Souls Excavation» åpner og er nettopp det jeg beskriver, en tung midtempo låt. Det er drivende og samtidig catchy uten å være melodisk. Neste låt «Betrayer» er min favoritt på plata. Fantastisk groove, det ligger hele tiden litt bakpå, noe som gjelder hele skiva. Denne er likevel litt uptempo og må kunne kalles death’n’roll. Denne følges opp av «Divine Fire» som starter tyngre og melodisk. Selv om tempoet økes er dette likevel en tung og rytmisk låt. Jeg skal ikke gå inn på hver eneste låt, for jeg tror dere skjønner hvor i landskapet vi trår. Men et par favoritter til kan jo nevnes, som jevnt over kjappere «Born Into Bondage» og mer varierte «Enforcers Of The Plague».

Denne skiva hadde passet fint i en platebutikk i 1990 blant skiver med Death, Obituary, Dismember og Entombed. Og da har jeg enda ikke nevnt at Dan Seagrave har stått for coverkunst.

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 30.oktober 2020