Kategorier
Skiver

Inglorious | Inglorious

Dette er debutskiva til det nye bandet Inglorius, som er satt sammen rundt vokalisten Nathan James, en kar som har sunget med både Trans Siberian Orchestra og Uli Jon Roth.

Frontiers

Dette er debutskiva til det nye bandet Inglorius, som er satt sammen rundt vokalisten Nathan James, en kar som har sunget med både Trans Siberian Orchestra og Uli Jon Roth. (Han snakker ikke like høyt om sin tid som deltager i tv-showene «The Voice» og «Superstar».) At mannen kan synge er det ingen tvil om, og han har et vanvittig spekter – han når de høyeste tonene tilsynelatende uten å anstrenge seg engang. Musikalsk hevder de seg inspirert av de klassiske rockebandene som Deep Purple, Whitesnake, Aerosmith og Bad Company.

Og visst åpner hele skiva med et saftig Hammondorgel, og visst oser både «Holy Water» og «Girl Got A Gun» av klassisk, britisk bluesinspirert tung rock, og kunne gått rett inn på et Whitesnake eller Thunder-album, ikke minst takket være gitarsoloene til svenske Andreas Eriksson. Men lydbildet er mer moderne, det låter friskt og organisk, og bandet er tidvis mye mer heavy metal enn sine forbilder. De har også celebre venner – Brian May har erklært sin støtte og sammenlignet dem med et ungt Deep Purple, og folk som Joel Hoekstra (Whitesnake, Night Ranger) og Al Pitrelli (Alice Cooper, Megadeth) har bidratt med låtmateriale. Så dette er absolutt en godkjent og lovende debut fra et band  som det skal bli interessant å følge i årene fremover – når de finner sin egen identitet.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 19.02.2015