Kategorier
Nyheter Skiver

Ian Hunter | Defiance Part 1

Du har rimelig grei kred i rockemiljøet hvis du klarer å skrape sammen en gjesteliste tilsvarende den som Ian Hunter har på sin nyeste skive «Defiance Part 1». Hør bare: Jeff Beck, Johnny Depp, Billy Gibbons, Slash, Duff McKagan, Joe Elliott, Brad Whitford fra Aerosmith, Taylor Hawkins, Ringo Starr, Rob Trujillo fra Metallica, Todd Rundgren, Mike Campbell fra Tom Pettys band, Billy Bob Thornton, og hele Stone Temple Pilots.

Sun Records

Du har rimelig grei kred i rockemiljøet hvis du klarer å skrape sammen en gjesteliste tilsvarende den som Ian Hunter har på sin nyeste skive «Defiance Part 1». Hør bare: Jeff Beck, Johnny Depp, Billy Gibbons, Slash, Duff McKagan, Joe Elliott, Brad Whitford fra Aerosmith, Taylor Hawkins, Ringo Starr, Rob Trujillo fra Metallica, Todd Rundgren, Mike Campbell fra Tom Pettys band, Billy Bob Thornton, og hele Stone Temple Pilots. Hunter selv spiller gitar, piano og synger med den stemmen han har, men det er ikke til å komme unna at den bare er en skygge av det den var på 70-tallet da han frontet Mott The Hoople frem til han gikk solo sammen med ex-Bowie-gitarist Mick Ronson ved sin side. Men mannen blir tross alt 84 år i juni, og det er muligens derfor at brorparten av materialet her er rockere, for de to balladene («No Hard Feelings» med Beck & Depp, og «Guernica» med Campbell & Elliott) viser de enorme begrensningene på stemmen hans nå for tiden. Han skal uansett ha ros for å ikke falle for fristelsen med å la moderne studioteknologi fikse og trikse på stemmen hans.

Syv år har gått siden hans forrige skive, og Hunter benyttet lockdown under covid til å skrive låter og sende det rundt til sine kolleger i bransjen, og han kan umulig ha fått mange nei. Og tross de mørke omstendighetene skiva ble skapt under, høres det likevel ut som om de involverte har hatt det gøy her, og tekstene domineres hovedsakelig av positivitet og optimisme. Det hindrer ikke at flere av låtene her er noe av det mest rocka Hunter har gjort på veldig lenge, som f.eks. åpningssporet «Defiance» (med Slash & Trujillo), «Pavlovs Dog» (hvor han backes av Stone Temple Pilots) og «I Hate Hate». Som skiva høydepunkt vil jeg likevel trekke frem singelen «Bed Of Roses», hvor man øyeblikkelig kjenner igjen Mike Campbell på introsoloen, mens Ringo Starr shuffler i vei i bakgrunnen.

Avslutninga er også sterk, med tre låter med Taylor Hawkins på trommer og vokal. Den rolige «Angel» har i tillegg Whitford og McKagan på laget, førstnevnte leverer en strålende solo, mens den ZZ Top-aktige «Kiss N Make Up» naturlig nok er krydret med Billy Gibbons. Skiva avsluttes med den sugende boogie bluesen «This is What I’m Here For», og viser at alder bare er tall.

Det er vanskelig å påstå at «Defiance Part 1» viser en artist på høyden av sin karriere, men det er noe som heter at de gamle er eldst, og Hunter kan absolutt fortsatt vise ungsauene hvordan rock skal spelles!

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 21. april 2023