Kategorier
Skiver

Hudkreft | Luksusproblemer EP

Det er en kort og konsis 4-spors de bjudar på, ungjentene, der det lengste sporet har tildelt 02.32 minutters spilletid. Epen består av støypønk av god, gammel klasse med en dæsj shoegaze som absolutt ikke er for alle, bare så det er sagt med en gang.

Independent

Det er en kort og konsis 4-spors de bjudar på, ungjentene, der det lengste sporet har tildelt 02.32 minutters spilletid. Epen består av støypønk av god, gammel klasse med en dæsj shoegaze som absolutt ikke er for alle, bare så det er sagt med en gang. Men har man sansen for musikk som ikke nødvendigvis trenger å være perfekt, som undertegnede, er det likefullt en interessant utgivelse stappfull av sjarm som avspilles.

Den åpner i fullt øs og totakt med «Gi Opp» og viser hvor landet ligger med en gang. Det skrangler avgårde, men låter likefremt fett og rått. Jeg får sterke vibber fra Blitz anno 80-tallet og tror gjengen ville dratt fullt hus hadde de eksistert da det sto på som verst på den tiden. Men funker fortsatt som gull i dag, det er det ingen tvil om.

Det er forholdsvis store forskjeller mellom sporene, da de senker tempoet noen hakk i rett-frem-låta «Spesiell», drar til med litt ska i øset under «Ting Trang», som nok er det sterkeste sporet på «Luksusproblemer». Og da gjenstår bare avslutteren «Floskilpolitikk», som har jobben som «den sære» i selskapet – også kjent som hen man ofte liker best etter en stund.

«Luksusproblemer» kommer nok ikke til å skape furore i musikkbransjen her til lands, men er såpass sjarmerende i sin ungdommelige råskap og naivitet at den kommer garantert til å få sine følgere og samtidig skaffe bandet velfortjente nye fans.

4/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 01.02.2019