Kategorier
Skiver

Dangerface | Get Loud!

«Get Loud!» er et virkelig ballespark av en skive, en råsterk debut – og hvis de følger opp dette live vil vi komme til å høre mye om siddisbandet fremover.

Big Day Records

Jeg var en av få som var lunken til singelen «Let It Burn» da jeg syntes den var alt for turbonegrete som mye annet her til lands, og var nok en av skeptikerne til debutalbumet før det nådde ørene mine.

Men jøsses så feil man kan ta; «Get Loud!» er nemlig alt annet enn turbonegrete, selv om det merkes klar inspirasjon derifra også – men den lener seg så absolutt på mange forskjellige inspirasjonskilder samtidig mens hovedvekten er på skamfet hardcore som grenser til pønk.

Åpneren «Fifteen Seconds» sparker igang balletten på en forbilledlig måte, og gir lytteren et umiddelbart ønske om mer. Det skrikes og riffes over en lav sko, og vi er i gang. Den følges meget godt opp av «Apocalypse On The Radio». Avslutningen her som bygges opp med orgel og tostemte gitarer sparker Iron Maiden-hjertet mitt tilbake til 80-tallet, og sender ren lykkerus nedover ryggmargen. Arrangementet på «Face Horrific» er absolutt strålende, og det gjelder også for etterfølgeren «Wolves» med nok en oppbygning som ender i et parti som kommer til å resultere i nakkesleng på mang en konsert fremover.

Refrenget på tittelkuttet sammen med tempohalveringene gjør denne til en av mange favoritter på albumet, og det gjelder i aller høyeste grad for etterfølgeren «Heading For The Sun» også – der bare avslutningsoppbygningen utgjør selve rosinen i pølsa på helheten. Tempohalveringer og oppbygniner beskriver godt de aller fleste sporene på «Get Loud!» – men uten å falle for de mest brukte hardcore-klisjéene de fleste andre i samme genre benytter seg av. Det er for øvrig flere nikk til Maiden på skiva, som i flere deler på avslutteren «Young Skeletons». Maidencore? Ja takk.

Summa summarium: «Get Loud!» er et virkelig ballespark av en skive, en råsterk debut – og hvis de følger opp dette live (noe jeg er sikker på at de gjør) vil vi komme til å høre mye om siddisbandet fremover. Hvordan så «Let It Burn» låter sammen med resten av skiva? Skamfet! Turbonegro hvem?

Godt mulig vi sees på Vaterland 15.02 gutta.

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 01.02.2019