Kategorier
Skiver

Hollow Illusion | Invisible

Hollow Illusion består av de to brødrene, Mikkelsen Hoel, fra verdens navle Stange. Dette er deres tredje album og denne gangen har de fått bistand fra ingen ringere enn Ronni Le Tekrø i produsentstolen. I tillegg har Tim Scott aka Ledfoot også bidratt både på tekstene og med låtarrangementene. Og det er merkbart.

Hollow Illusion Records

Hollow Illusion består av de to brødrene, Mikkelsen Hoel, fra verdens navle Stange. Dette er deres tredje album og denne gangen har de fått bistand fra ingen ringere enn Ronni Le Tekrø i produsentstolen. I tillegg har Tim Scott aka Ledfoot også bidratt både på tekstene og med låtarrangementene. Og det er merkbart. Sammenlignet med debuten fra 2016 som ble produsert av Trond Holter låter “Invisible” ganske så annerledes. Smak og behag, men jeg synes faktisk de kledde et langt tyngre lydbilde. Når det er sagt så er det mange gode låter her som er verdt å ta med seg, og som tidligere ligger Black Sabbath preferansene fortsatt  og lurer litt i bakteppet. Likevel sliter jeg med å bli fortrolig med det nye soundet. Det blir rett og slett litt for poppete i mine ører. Skal jeg trekke frem noen låter må det bli tittelsporet, “Burning Up” og “Leave Me Alone”. Og ikke minst vil jeg trekke frem vokalist, Magnus Mikkelsen Hoel, sine evner på vokal. Jeg nevnte Black Sabbath, og vokalmessig kan han minne om godeste Ozzy i sine glansdager med en stemme som virkelig skiller seg ut og sniker seg inn i øregangene. 

Kort oppsummert ble “Invisible” en skuffelse for min del, og det skyldes som nevnt et litt annerledes og snillere lydbilde, noe som sikkert kan falle i smak hos andre. Uansett er skiva vel verdt å sjekke ut om du liker rock som skiller seg ut i mengden. 

3.5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 13. mai 2023